torstai 11. huhtikuuta 2013

Kaavio 2013 vol.2

... vai oliko se edellinen BH-kaavion läpiveto viime vuoden puolella?
Noh, if that'd be the case, otsikon pitäs olla vol.1 - you do the math!

Tänään päästiin siis kuukauden tauon jälkeen BH-reeneihin - tosin tultiin myöhässä ja otettiin omat touhut vasta ryhmäreenien jälkeen. Mutta taas tuli pohdittua kaikenmoista tekniikkaa, kun seurasi muiden reenejä, se on niin usein kovin antoisaa.
Muttaniin, me otettiin vasta lopuks, koska halusin ottaa Romille sen BH-kaavion, eikä niin pitkä koko kentän reeni ihan mene yksiin muun porukan kanssa (kenttä jaettu kolmeen osaan, jolla reenitään pienryhmissä koira kerrallaan).

Omat fiilikset oli hyvät, joten aattelin, etten varmaan kovin pahasti saa hommaa omilla viboillani möhlittyä. "Henkilöryhmä" otettiin ilman ihmisiä ja ilmo sekä paikkamakuu jätettiin veks - halusin nimenomaan kahtoa, missä kohtaa kaaviota alkaa rakoilla, mikä, miten ja kuinka paljon.
Kuten monesti tokokokeissakin, vähän yllättäen hihnaseuruu oli paljon huonompaa kuin vapaana. Pitkä suora oli aika laamailua, mutta kontakti muuhun tahtiin nähden hyvä ja heräsi sitten kyll vauhdinvaihdoissa. Erityisesti hidas seuruu meni nappiin sekä hihnassa että vapaana. "Henkilöryhmässä" jätättelee, pitää siis sitä taasen ottaa reenerepertuaariin.
Vapaana seurasi muuten tosi mukavasti, mutta "välisuoralla" tais joku haju tms viedä ja jouduin kutsumaan uudestaan sivulle - jonne kyllä tuli heti ja oikein hienosti. Harmillinen, muttei katastrofaalinen virhe.
Istumisliikkeessä stopattuani nenu meni maahan eikä perusasennosta tietoakaan... Tätä pitää siis otella, tai osaahan se, mutta muistuttaa, että tulee sanktio, jos nenu vie koiraa.
Maahanmeno ja luoksetulo muuten aivan loistavat, mutta törmäsi hieman ja perusasentoon ottaessa jäi puolitiehen ja haukahti. Itse luoksetulon viime metreillähän on usein haukahtanut, nyt oli siinä hiljaa, mutta ääni pääsi sitten sivulleottaessa.

Itelle jäi kyllä todella hyvä fiilis!
Nyt voi hioa tiettyjä juttuja pienissä osissa, ottaa ilmoa ja henkilöryhmää ja sitten sitä paikkamakuuta...

Lisäksi Romppis pääsi moikkaamaan mörköään Eijaa ja muuten seisoksimaan ihmisryhmän keskelle. Se olikin muka ihan outoa ja piti aluksi vierastaa. Mitenkään erityisesti ei Eijaa kuitenkaan pälyillyt, muttei kyllä häneen vieläkään myöskään luottanut.
Hetken päästä seisoksi ihan kohtis normistikin jo siinä, kun alkoi hoksata, ettei tapahdu mitään, vaikka on reenivermeet ja erityisesti, jos tylsyyttään koittaa purkaa haukkumalla. Tylsää ja kummia tyyppejä ympärillä, voi Romppis ja sen ihmeelliset aatokset...

Kapulalikat

2 kommenttia:

 1. Tuo tuntuu olevan ihan yleistä että seuruu vapaana on parempaa kuin hihnassa. Valuuko se jännitys sitten hihnaa pitkin koiraa häiritsemään vai mistä mahtanee johtua.
  Mites pian se bh-koe olikaan? Sulla tuntuu kyllä olevan aika hyvin hommat kasassa sen suhteen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hämmentävän yleistä kyllä! Jotenkin vaan aina miellän, ett R tekee hihnassa paremmin, kun ei sen seuruu muutenkaan niin hyvää ole... Mutt nykyäänhän seuruu on jo hyvää ;)
   Unohtu muuten kirjottaa, että niin koemaisesti en ottanut ettenkö ois namittanut liikkeiden välissä.
   Viitisen viikkoo ois kokeeseen, enskuun 16. pvä...

   Poista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!