lauantai 24. marraskuuta 2012

Kuratassu pellolla (kerran vielä ja tunteella!)

Niin no, ei se mein kausi sit ihan vielä päättynykkää...
Ja hyvä niin!

Vielä edellisen jälkipostauksenkin jälkeen oon aktiivisesti pohtinut sitä, miten Romi toimii, miksi ja miten saan sen toimimaan paremmin...

Liinankäyttöön oon saanut hyviä neuvoja ja ne on auttaneet!
Tänään liina paitsi pysyi paremmin paikoillaan, niin ei myöskään tullut niitä pysähdyksiä, kun käytin liinaa paremmin. JESH!
Askelväliä en kokeneempien kanssa puhuttuani lähtenyt muuttamaan, mutta sen sijaan olen opetellut kävelemään suorassa linjassa - kuten koejäljetkin tulisi pellolle talloa. Auttoi ihan silminnähden tarkkuuteen ja etenemiseen!
Esineilmaisun opetteluun löysin just Romille sopivan opetustavan SPKL:n artikkelikokoelmasta (jonka luinkin tuossa parina yönä lävitte - SUOSITTELEN!) ja sitä koitettiin tänään. Jäljen loppuun en nyt laittanut esinettä vaan pienen keon ruokaa. Toimi.

Sitten kun ohjaaja vielä lakkaisi hermoilemasta ja säheltämästä, niin hyvä tulee...
Mokasin siis ja laitoin jäljen alkamaan "pienestä mutakohdasta" - tämähän oli Romille ihan (kirjaimellisesti) ylitsepääsemätön juttu, joten aloitus meni pipariksi... Avitettiin siis pahan kohdan yli ja sitte läks!
Romi ajoi koko jäljen (155 askelta, namitettua serpentiiniä) nenä maassa, ei stoppaillut eikä sen ihmeemmin oikonut tai hosunut! Yhdessä kohtaa "kurkkas" oikealle ja pessimistinen ohjaaja aatteli heti "Nonni, sinne meni..." mutta joutuikin yllätetyksi - Romi tarkisti harhan poistumatta jäljeltään ja kääntyi heti takas oikeaan suuntaan, WAU!!!

Ja sama juttu esinereenissä, kun ohjaaja vaan osais!
Tehtiin siis niin, että laitoin esineet (nahka, puu, matto, kaikkia 2) maahan riviin ja niiden alle namit (jotka sitten otettiin pois, sillä Romi otti ne ominluvin). Pidin Romia pannasta ja lähestyttiin esineitä, kun haistoi, käskytin maahan. Vikoilla kerroilla ei tarvinnu käskyäkään, vaan maahanmeno on jo iskostunut aikas kivasta nuppiin.
Tätä otellaan vielä vähän rauhallisemmissa olosuhteissa, sillä Romi oli aika kierroksilla ja se näkyi mm. siinä, ettei maahan ois voinu mennä ihan kokonaan ja siellä ei ois malttanu pysyä.

Reenin jälkeen saatiin vielä Katilta maistiaiset FitDog recoveryä - maistui Romppiselle oikein hyvin!
Saa näkemän, otetaanko ens kesänä reenivarusteeksi...

Kaikenkaikkiaan oli siis aivan LOISTAVAT reenit!
Tätä tahtoo tahtoo tahtoo lisää!!! Mutta ehkä kausi kuitenkin alkaa loppua... Vaan vannomatta paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!