lauantai 11. elokuuta 2012

Varikkoviikko

Tää viikko onkin ollut semmoista pientä pitstoppia!
Eli molemmat plikat on nyt taasen hierottu.

Maanantaina ei sen ihmeempiä touhuiltu...

Tiistaina oli Romin hierontapäivä.
Kireyksiä löytyi kyljistä (jotka aina jonkinverran jämäkät, joskaan eivät pahasti) sekä hiven hauiksista. Huomasin myös, että TOKOttelut on tehneet tehtävänsä ja oikea puoli (jolle kaartuu "kippuraan" seuratessa) on hieman kireämpi kuin vasen.
Rompsishan on jo kokenut hierontakonkari ja nauttii täysillä huomiosta, joten lepposasti meni tämäkin sessio - kun muistelen meidän molempien "opettelukautta" kouluani aloitellessani, tästä osaa nauttia ihan erilailla.
Illalla olikin sitten Birken tottikset!
Koska Birkkis on alkanut piipata ekoissa seuruupätkissä, olen miettinyt erilaisia tapoja tämän kitkemiseen (vaiva ei ole iso, mutten halua siitä sellaista tulevankaan)... Alkuun ajattelin ongelman olevan johdannainen haukuttamiseen - jollen haukuta, piippaa - muttei tämäkään 100% paikkaansa pitänyt. Nyt päätettiin sitten haukuttaa kunnolla ja ottaa ekat pätkät ennen kentälletuloa. Noniin! Eipäs ollut pilliä nenussa sitten.
Viimeksi otin ja korjailin jäävistä vaan istumista (reenitään jääviä nyt ilman apuja), joten nyt ajattelin ottaa maahanmenon ja, jos se onnaa, seisomisen... Noooooh, Birkkishän oli sitten ihan liekeissä ja teki kaikki kolme peräkanaa! Maahanmenon ja istumisen korjasin kerran ja siinä selvisi, että Birke tekee ne ilman mitään ongelmia, kunhan vaan mie en vahingossakaan anna sille mitään vartaloapuja!?! Romille avut on tarpeelliset, muttei sitten ollu tullu mieleeni mitenkään, että Birke ottaakin niistä painetta! Passaa kuulkaa minulle enempi ko hyvin. Wauh!
Esteitä otettiin myös. A menee kivasti, hypyssä haukkuu epävarmuuttaan... TOKOhypyn kautta haetaan nyt tekniikka namilla ja sitten vasta nostetaan viettiä, kun hoksaa, mitä halutaan.
Eteenmenon virittelyyn reagoi jo hienosti ja teen valmistelevan ja lähetyksen jo aika koemaisesti. Maahanmenoja täytyy alkaa otella erillisinä esim mettässä ja sitten vasta pikkuhiljaa yhdistellä...
On ollu hyviä ja opettavaisia reenejä, mutt nää oli nyt SUPERRRRRRRR!

Keskiviikko oli emännän oma päivä...
Romi lepäili ja palautui, Birken kanssa vaan lenkkeiltiin ym.

Torstaina Mirkku ja Nova tuli taas hakemaan Birken ja miut mettäreeneihin!
Juoksuttelin Birkeä vähän mettässä just ennen ko lährettiin, mikä saattoi olla virhe "paukkujen" kannalta, mutta saattoipa vireen lasku johtua yhtä hyvin jostain muustakin...
Eli ekana tehtiin esineruutua. Varmaan oli joku isompikin elikko ja/tai marjastajat käyneet kulkemassa, sillä vaikeuksia oli kokeneemmillakin koirakoilla irtoilla... Auttelin ja lähettelin läheltä, mutta positiivista kuitenkin se, että kaikki kolme esinettä nousi ja ilman näkölähtöjä! Pissakin sinne ruutuun tuli, mutta se nyt oli minun huolimattomuuttani, kun en hoksannut Birkeä ennen hommia pissattaa.
Jälki oli sitten jotain, hmmmm, noh, opettavaista. Janalähtö oli viel ok, mutta itse jälki (satunnaisesti namitettu maastoa myötäilevä 150as) oli enempi semmoista "hengailempas tässä jossain ton hajun likellä" -meininkiä... Loppu oli kuitenkin jees ja oikein kurkotti kepille, jonka ilmaisi hienosti!
Pitääkin opetella merkkaan jälki viel vaan paremmin ja jättään turhat vaatimiset ja auttamiset pellolle (niin ja sanomattakin selvää, että sitä tarkkuutta reenitään siellä pellolla yhäkin lisää).

Eilen perjantaina olikin sitten Birken hierontapäivän vuoro.
Tästä tulikin Birken ensimmäinen täyspitkä tunnin hieronta. Birkessäkin huomasin oikean puolen olevan hieman vasenta jähmeämpi, mutta varsinaisia kireyksiä ei ollut kuin hieman kyljissä.
Oikean sisäreiden kevättalvella venähtäneen lihaksen työstämiseen reagoi, mutta olisin ihmetellyt, jollei mitenkään olisi asiaa huomannut.
Nyt Birkellä onkin ollut hippasen hepulimeininki, joten palautumispäivän noudattaminen vaatii paikoitellen käskyttämistä, hähää... Hepulit on kuitenkin merkki hyvistä fiiliksistä ja onnistuneesta hoidosta, joten hyvä vaan, jos hepuloittaa - ja viel parempi, kun uskoo kun sanotaan, että pitää rauhottua!

Viikonloppu menee siis chillaillessa ja nauttiessa vapaa-ajasta.
Niin ja pikkuhiljaa alkaa myös ensviikon reissun suunnittelu ja pakkailu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!