sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Talvinen Pop21 (huomenna siis)

Näin rento meno oli tässä yks ilta...
Birken vointi on ollut hyvä ja vauhti (ja erityisesti sen kaipuu) lisääntyy tasaseen tahtiin. Huomenna leikkauksesta tulee kuluneeksi tasan kolme viikkoa, huominen on siis pop21.

Se, etten juurikaan ole viikolla kirjoitellut johtuu varmasti osittain siitä, että arki on mennyt tasasesti eteenpäin ja osittain myös siitä, että vanha läppärini joutui telakalle ja kävin hakemassa Gigantista uuden, tällaisen!
Nyt on dataaminen sujunut taas sutjakasti.

Tiistaina olin yhteyksissä fyssariimme Elinaan ja sittemmin ollaan aloitettu kuntoutusta.

  • 5-10 min kävelylenkkejä ollaan tehty päivittäin 1-3 kpl. Jalka ei ole näistä kipeytynyt ja kulkeminen sujuu tasaisesti ja "ontumatta", vaikka tokihan jalkaa keventää.
    Pari kertaa tehtiin myös 15 min kierros pihapiirissä.
  • Päivittäin (1-2 krt) ollaan tehty myös passiiviset venytykset taakse ja varovasti osittain suoristaen eteen sekä koukistusharjoituksia. Nämäkään eivät tuota vaikeuksia.
  • Painonsiirtoharjoitukset on aloitettu (venytysten yhteydessä) nostamalla etusia vuorotellen (jolloin takapään paino siirtyy myös puolelta toiselle) - näissä näkee selvästi, miten operoidun jalan lihakset lähtee tekemään hommia - sekä "tuuppimalla" takapäätä varovaisesti operoidun jalan puolelta (näin takapää asettuu uudelleen ja paino hakeutuu ainakin hetkellisesti operoidulle puolelle).
Näillä jatketaan vielä vielä noin viikon verran, mutta liikuntaa lisäillään pikkuhiljaa kokoajan (kunnes tehdään jo kolme tai neljä 10-20 min lenkkiä päivässä). Kipulääkitystä jatketaan tällä annostuksella vielä ensviikko.
Liikunnan lisäämistä olisin voinut jo tässä menneellä viikolla ottaa vähän reilumpaankin tahtiin, mutta valitettavasti työvuorot ja muut kiireet ei ole oikeen tätä hommaa nyt tukeneet... Toisaalta pääasia, että liikutaan päivittäin, muttei kuitenkaan liikuta liikaa tai liian rajusti.
Tänään annettiin myös toinen Cartrophen -piikki.


***

Niin, tännehän tuli siis heti joulukuun kunniaksi TALVI!
Tässä Romin riemuilua eiliseltä. 

Romppis on ILOISA!
Birkkis on hieman hämmentynyt...
Pitäisi malttaa olla kauniisti, kun kerran sanotaan, mutta kun lumi on aina ennen meinannut  riehujaisia.
Tänään mittari on näyttänyt jopa -20 astetta, mikä tuntuu muuten melkosen kylmältä tälleen äkkisälteen!

Oon tässä miettinyt, ettei mikään talvi ole ollut meidän laumassa vielä "normaali"... Ekana talvena oli Romi leikkauksensa jälkeen saikulla, viime talvena Birke oli mammalomallaan ja nyt on sitten Birken vuoro olla polvisaikulla. Huoh. 
Mutta uskon ja toivon, että meidän laumaan tulee vielä monta rajoittamatonta ihanaa talvea yhdessä!

Minulla on myös pieni tunnustus tehtävänäni...
Olen jälleen alkanut pohtia, josko seuraava koira ei olisikaan appenzelli. Vain aika näyttää ja en ole rakasta rotuani hylkäämässä (onhan minulla tässä nämä kaksi kipparahäntääkin vielä monenmonta vuotta!), mutta ehkä sitten parin - kolmen vuoden päästä olisi aika toisenmerkkisen hännänheiluttajan? Tämä jää nähtäväksi.
Mietintämyssy on päässä ja se pysyköön siinä ja olkoon vielä toistaiseksi suht vaitonainen - eikö olekin ärsyttävää!? Hähähää!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla että Birke kuntoutuu hyvin.

    Ja joo, ihan sikamaisen ärsyttävää, ei tollee saa kiusata viattomia lukijoita ;D

    VastaaPoista
  2. Juu, Biibis ois omasta mielestään jo ihan iskussa lumessa höseltämiseen! :D Täytyy oikeen himmata plikan menoa, mutta samalla sitten ei sais yhtään päästä "nykäseen" tai tekeen mitään äkkipyörähdyksiä. On jo asteen verran haastavampaa ko viime viikolla!

    Arvasin, ett oon ärrrrrrsy ;D
    Rodusta oon hakenut taas lisää tietoa, lukenut JTO:n, selannut KoiraNettiä... ja kerta kerralta se vaan iskee :) Mutta ennen kuin alan sen ihmeemmin mitään paljastella - ainakaan näin julkisesti - niin haluan odotella, mimmoista kommenttia saan kasvattajilta. Heistähän se kuitenkin riippuu, tuleeko senmerkkinen kaveri koskaan tähän huusholliin asti...

    VastaaPoista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!