lauantai 15. joulukuuta 2012

2012 --> 2013

Yleensä malta odottaa likemmäs vuodenvaihdetta, mutta nyt ajatukset on pyörineet aiheen ympärillä jo niin tiiviisti, että kaippa sitä voi tavoitepostauksen nytkin jo laittaa - onhan kisa- ja näyttelykausi kuitenkin jo tältä vuodelta pulkassa!


Viime vuodelta...


Romi:
 • Kisauran korkkaus TOKOssa, josta on nyt tullut meidän päälaji!
  Eli siis hyppy ja paikkamakuu kuntoon, muihin hiontaa ja sitten sinne kokeeseen vaan. Tuloksista senverran, että TK1 ois supermagee, mutta realistisesti aatellen, ois kiva saada edes yksi 1-tulos.
             --> Kisaura tuli kuin tulikin korkattua!
Kuudesta virallisesta kokeesta saldona 2 x nolla, 1 x ALO3, 1 x ALO2 ja 2 x ALO1! Voin siis sanoa minimitavoitteen täyttyneen, mutta supertavoitteeseen asti ei ihan ylletty, mutta puolväliin siis passelisti. Ei huono. 
 • (BH ?!? ... iso kysymysmerkki. Tätä voi harkita, JOS saan paikkamakuun kuntoon, mutta ressiä en meinaa tai halua tästä ottaa tippaakaan!) 
              --> Tämä oli meidän "ehkäkenties" -juttu, joka aika nopsaan kauden alettua muuttui "ei tuu tapahtuun" -jutuksi, joten tän eteen ei oikeesti tehty aktiivisimman kauden aikana sen ihmeemmin hommia. Vaan ne parhaat suunnitelmathan on niitä, jotka on muokattavissa... 


Birke:
 • FI MVA - tavalla tai toisella tai kolmannella... Muutakin voidaan katsella, jos sattuu hyviä tilaisuuksia hyviin väleihin, mutta ainakin pari Suomen sertiä ois siis tulevalle vuodelle hakusessa.
             --> 2. SERTI rapsahti heti vuoden ekasta näyttelystä Lohjalta ja toka sitten Porista (mistä saatiin myös 1. CACIB), joka oli kauden kolmas näyttely - eli kauaa ei tässä tavoitteessa nuppi tutissut!
Kehässä Birke kävi 7 kertaa (Jyväskylään ilmoitin, mutta jäätiin polvivaivan vuoksi pois), joista tulokset 3 x ERI ja 4 x ROP! Näistä yksi oli BaltianVoittaja Virossa, sieltä mukaan tuli EE MVA & BaltW-12 kera 2. CACIBin.
Ei ollenkaan hassummin, olen kovasti tyytyväinen!
 • BH! Jos hommat etenee hyvällä mallilla, niin syksyllä voisi kahtella. Riippuu paljon paikkamakuusta (minun henk.koht, mörköni...).
             --> Syksylle alunperin suunnittelin, mutta keväällä todettiin tottiksen olevan jo niin hyvällä mallilla, että aloitettiinkin koepaikan metsästys jo toukokuulle... Ei kuitenkaan aivan heti tärpännyt, joten koe suoritettiin hyväksytysti heinäkuussa.
Tavoite saavutettu ja ylitettykin!
 • PK-esteiden harjoittelun aloittaminen, nyt kun pimatsun nivelet on tutkittu terveeksi, voidaan alkaa enempi kahtella myös näitä juttuja, ei silti kuitenkaan liian rankansorttisesti.
             --> Huoh, tuo tekstinpätkä... Mutta tuo oli viime vuoden tilanne.
Esteitä aloitettiin ja niiden kanssa päästiin jo aika hyvälle mallille (A-este meni asteen loivennettuna helposti ja hypyssä oli korkeutta about 70-75 cm), mutta syksyllähän sitten lopetettiin nämä touhut kokonaan. 
 • Esineilmaisu oikeasti kuntoon, ei pitäs paljoo puuttua, ku reenii vaan...
             --> Tässä ollaan mielestäni onnistuttu!
Hommia tehtiin hyvinkin aktiivisesti heinäkuun ajan (olin alunperin opettanut ilmaisun väärin) ja palikat loksahti paikoilleen.
Nyt ollaan siinä vaiheessa, että kun nenä pelittää tarpeeksi tarkasti, niin esine kyllä ilmaistaan omatoimisesti. Tarkkuutta ja rytmiä ja varmuutta kun saadaan itse jäljestämiseen, niin en usko esineillä olevan mitään ongelmaa. 
 • Esineruutu! - ihan alkutekijöissään yhä.
              --> Hyvälle mallille saatiin tämäkin (vaan valitettavasti turhaa työtä - onneksi se oli kuitenkin kivaa!.
Irtosi ja upposi hyvin, toisinaan tarkkuus ei ollut aivan riittävä esineen paikallistamiseen, mutta esineen löydyttyä nosto ja palautus oli alusta asti todella varmoja. 
 • Jälkee jälkee... Nameja vähemmän ja ENEMMÄN reeniä, myös kulmia mukaan.
             --> Noh, taannoiset laskelmani paljastaa, että jäljesteltiin Birken kanssa yli kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna - voinee siis väittää tätä toteutuneeksi?
Nameja vähennettiin ja tulihan niitä kulmiakin (ja pieniä janalähtöjä) otettua muutama ja lisäksi saatiin tosi hyvää koutsausta, minkä avulla itselle on tullut selkeämpi kuva siitä, miten Birke jäljellä toimii (ovat nimittäin Romin kanssa kuin yö ja päivä)... 


Pakko se on olla tyytyväinen saldoon... 

Kun vuosi sitten pohdiskelin, oli ajatusmaailma harrastusten suhteen aikalailla erilainen. Romille TOKOa, Birke 'the pääharrastuskoira' tekee PK-jälkeä ja sivussa TOKOa. Nyt on plikat samalla linjalla harrastuskoiran statustensa kanssa... 
Ei ole enää tekosyytä jättää Romia pois jälkireeneistä, kun Birkekin kerran tähtää FH-jäljelle (kaikkein vähiten siksi, että Romi on luontainen jäljestäjä ja RAKASTAA sitä hommaa!) ja TOKOttelujahan tehdään tottakai Birken kanssa, koska se syttyy siihen hommaan niin upeasti! Romin kanssa on nyt vaan jollain tapaa saatava se BH plakkariin, jotta voidaan miettiä niitä FH-kisojakin sitten tulevaisuudessa, muuten todet jää Romilla melko minimiin, kun ei se ole se sen ykkösjuttu kuitenkaan. 

Näyttelyitä huomaan ajattelevani yllättävän harvakseltaan! 
Romia en ole ajatellut viedä näytille tulevanakaan vuonna kuin korkeintaan erkkariin, mutta katsotaan nyt - viimeksikin jätin ilmoittamatta, kun olisivat plikat olleet samassa luokassa. Ehkä sitten veteraani-iässä.
Birkelle olisi toki ihan jees hakea ne 2 C.I.B.:stä uupuvaa CACIBia, mutten aio ottaa asiasta mitään ressiä... Jospa jotain KV-näyttelyä kahtelisi loppuvuoden puolelle ja kenties erkkariin (olettaen, että kuntoutus sujuu suunnitelmien mukaan ja plikka on näyttelykunnossa), nähtäväksi jää. 

Birken olin ajatellut myös luonnetestauttaa ensivuonna, mutta luulempa, että se jää suosiolla myöhemmäksi... 

Mutta niin, sitten katse sinne tulevaan vuoteen!


TAVOITTEET 2013

Romi:
 • TK1! Se vika ykkönen hajetaan kyllä ihan varmana jostain...
 • BH (jollei keväällä, niin viimeistään syksyllä)
 • Esineilmaisu jäljelle 
  Tarkoitus on ensin talvikaudella reeniä ilmaisu erillisenä varmaksi ja sitten jo aika alkukaudesta päästä siirtämään se onnistuneesti myös jäljelle... 
 • Jälkiin lisää haastetta 
  Pituutta, tyhjiä, kulmia... Kaikkea tarkkuuden kuitenkaan kärsimättä.
Birke:
 • Operaatiot kuntoutuksineen kunnialla lävitte! 
  Enough said, I believe. Tää on eka ja kaikista tärkein tavoite - saada plikka kuntoon!
 • Tarkkuutta & motivaatioo jäljelle 
  Jahka ollaan jälkikunnossa, aletaan rakentaa Birkelle kunnon motivaatio ja enemmän tarkkuutta jälkityöskentelyyn. Supernamijälkiä siis luvassa!

 • (TOKOn kisauran korkkaus?)Tää on hyvin varovainen tavoite, sillä se riippuu aivan täysin siitä, miten hyvin Birke kuntoutuu.
 • (2. Suomen CACIB?) 
  Jälleen hyvin varovainen tavoite, joka joko tulee tai jää tulematta. Vähiten tärkeä, joten katsotaan, lähdetäänkö tätä oikeasti edes tavoittelemaan, vaikkei kuntoutus sitä estäisikään...

Näiden lisäksi - tai melkeinpä kyllä näiden yläpuolelle - listaan tavoitteen siitä, että koko lauma pysyisi terveenä ja muistaisi nauttia kaikista saavutuksista, kokoon katsomatta!
Tämä vuosi on osaltaan opettanut, ettei mikään ole varmaa (tämä toki on oma mottonikin, "Mikään ei ole mahdotonta, on vain kyse todennäköisyyksistä") ja elämä heittelee aina suuntiin, joita ei voi koskaan täysin osata ennustaa. Tästäkin syystä voisin itse ottaa tavoitteekseni elää enemmän hetkessä - minulla kun on taipumusta elää tulevassa ja murehtia sitä etukäteen...

Näihin tunnelmiin hyvä pikkuhiljaa hiljentää tahtia ja valmistautua jouluun ja vuodenvaihteeseen!

4 kommenttia:

 1. Jes, tavoitteita! Hyvältä näyttää mun mielestä, enkä hetkeäkään epäile ettettekö noihin pääsisi :) Onnea ja motivaatiota ensi vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta monesti :D
   Odotan mielenkiinnolla muidenkin tavotepostauksia ;)

   Poista
 2. Tsemppiä ensi vuoden tavotteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuin myös!
   Teillä oli jo hyvät reenitkin vedettynä :D

   Poista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!