maanantai 17. joulukuuta 2012

PopVko6 alkaa!

Ja jälleen on yksi postoperatiivinen viikko hurahtanut!
Tänään leikkauksesta on kulunut tasan 5 viikkoa, eli alkaa PopVko6.

Jumppa- ja liikuntaohjelmaan ei tule tällä viikolla isompia muutoksia, vaan jatketaan samoilla meiningeillä, jotka mainitsin viikko sitten.

Birke venyttelee itse yhä todella hyvin, mutta antaa myös venyttää. Nyt onnistuu myös vasemman takasen venytykset seisaaltaan - oikealle jalalle siirtää siis jo ihan mukavasti painoa, kun muistaa olla varovainen ja tukea tarvittaessa.
Painonsiirrot jumppatyynyn avulla sujuu myös jo huomattavasti paremmin kuin alkuviikosta! Jumppaamaan tullaan mielellään ja paino siirtyy paikoitellen jopa melkein täysin oikealle.
Liikunnan lisäämisen kanssa olen ollut yhä aika varovainen... Birke kun ei enää malta kävellä kuin korkeintaan loppulenkistä, eikä kevyt lumihanki hidasta pätkääkään - syvempiinkin hankiin on pari kertaa yrittänyt, mutta siinä tulee minun mielipiteeni vastaan. Ollaan nyt kuitenkin lenkkeilty keskimäärin 15 min 2-3 krt/pvä.
Särkylääkkeet jätin pois viime maanantain 1/4 tabletin jälkeen. Iltaisin Birke tuppaa mörähtelemään Romille ja "menee istumaan mökömökö-puuhunsa" ja olen toki pohtinut, johtuuko kivusta vai kenties jostakin muusta? Ontuma ei pahene iltaa kohden, vaikka tottakai pientä kankeutta yhä toisinaan esiintyy ja usein nämä mököttelyt liittyvät vaikkapa puruluiden syöntiin... Voisi siis olla ihan todennäköistä väittää, että johtuvat kivun sijaan juoksunjälkeisistä hormooniegoiluista sekä tekemisenpuutteen tuomasta  turhaumasta. Seurailen tilannetta...

Mielestäni menee siis yhäkin varsin mallikkaasti ja nopeasti!
Viikon päästä pitäisi olla jo "kuntoutuksen (oletettu) puoliväli" käsillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!