maanantai 3. kesäkuuta 2013

Nurmikko armas...

Touhutytöt eilenillalla...

Eilen oli aikas touhukas päivä!
Oltiin pari yötä Tiittilässä (siis Äitelläni) kyläilemässä ja mahtuipa arjen ilojen sekaan toki jälkireenitkin - tällä kertaa (ekaa kertaa tällä kaudella) nurtsilla.

Molemmat plikat jätin nyt ilman aamuruokaa, jotta ois nenut auki ja masussa passeli kurina, kun lährettäs hommiin. Liian pitkiä jälkiä en missään nimessä halunnut tehrä, sillä lämpötila huiteli likempänä +30 astetta...
Birkelle oli tarkotus nyt vaan kahtoo, mitä nälkä tekee tarkkuudelle ja Romin aiheena oli kulmatarkkuus.

Birken jälki

  • 60 m suora, vanheni 30 min, lihapullaa melkein joka askeleella, 1 esine
  • Ei Biibiäinen ihan jokaista namua sieltä syönyt, mutta oli selvästi tarkkana!
    Alussa pyöri ja kerran keskivaiheilla poikkesi jäljeltä pyörähtämää, mutta korjasi ite hyvin. Loppupuolella tuli kuuma, mutta siinäkin petrasi  ja jatkoi nopeasti eteenpäin. Vaan kerran koitti ajaa ilmavainulla, muuten oli Birkeksi todella tarkka! Vaan lopussa tuli varsinainen katkos hommiin, eli mukavasti meni myös ruoan voimalla, kun vaan oli vähäsen nälkä.
    Lopussa oli esine, jota tais tökätä, mutta muuten ilmaisi moitteetta.
Romin jälki 
  • 100 m porraskulmilla (2 oikealle, 2 vasemmalle - eka oli oikealle), vanheni 30 min, Froliccia tasasen epätasasesti, 1 esine
  • Palasin nyt vielä vanhaan kulmatekniikkaan, mutta ihan vähän muuttaen... Viimeinen nami ennen kulmaa oli 2 as päässä (ennen ollut ehkä 4-5 as päässä), jottei oikoisi ihan niin räikeästi. Kulman jälkeen 4-5 tyhjää ja sitten eka nami. Ohjaaja kämmi ekat kaks kulmaa, kun ei muistanut, missä ne tarkalleen oli ja Romihan meni niistä yli... Toki alkoi heti aktiivisesti etsiä seuraavaa namia, eikä jälkeä hukannut, mutta oikoi. Kolmas kulma meni vähän paremmin, kun ohjaaja oli hereillä. Neljäs kulma meni sitten jo silleen ko halusin, eli liina oli lyhyt ja tuntumalla ja sain pidettyä Romin jäljen päällä, josta omatoimisesti nappasi hajun ja teki kulman tarkasti!
    Näitä tehrään lisää, mutta kenties niin, että ekan kulman namitan kokonaan, jotta koira ns. herää suunnanvaihtoihin paremmin. Kulmareenit jatkuu, oon luottavainen!
  • Suorilla Romppis eteni tasasen tarkasti, ei rynninyt ja mutusti tyytyväisenä nameja. Lopun esineen ilmaisi moitteetta. 
Molemmista jäljistä jäi siis erittäin hyvä fiilis! 
Näillä kun jatketaan, niin uskon tuloksia syntyvän...

Nämä oli muuten nyt sit kesäkuun ekat jäljet, viime kuussa korkattiin kausi ja silloin molemmat ajoi 6 jälkeä. Nyt saldo on siis 7/per koiruus.

Tänään on lepopäivä ja oltas voitu käydä molskimassa, mutta Romipa on molskinut niin ahkerasti, että on saanut vesihännän... 
Kovin kipeältä ei vaikuta ja on jo parempi kuin eilen, mutta tarvittaessa annan kipulääkettä, jollei levolla ja uimatauolla tokene. Vähän vaan käy uimamaisteria sääliksi, vaan ei mahra mittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!