torstai 6. kesäkuuta 2013

Birken (virallinen) TOKO-debyytti!

Tattadaa!
Tänään se sitten oli - Birkkiäisen eka virallinen tokokoe. Paikkana YLÖKKin kenttä ja tuomarina Juha Kurtti. Seuraksi matkaan läks hovikuvaajamme Sini (Sipiiiii!) eli kuvia on luvassa, jahka "kehittyvät"...
UPDATE 8.6. - kuvat lisäilty!!!
Isosti kiitosta Sinille seurasta ja paparazzeilusta!Hengailua ennen suoritusta...

Omat vibat oli Birken "paikkaantutustuttamisen" jälkeen ihan hyvät.
Tuntui tsekkailevan kilpakumppaneita, muttei kyyläillyt. Vire oli vähän turhankin korkea välillä, mutta parempi se ko liian matala.
Alokasluokassa oli 11 koirakkoa, me kisattiin numerolla 12 ja oltiin ekassa kuuden koirakon ryhmässä kolmantena.

Luoksepäästävyys 10
Oli nätisti sivulla, mutta katseli kokoaika vasemmalla puolella olevaa holskua... En oikein saanut katsetta käännettyä, muttei ollut sen oloinen, että mihinkään lähtisi. Häiritsi. Tuomariin ei reagoinut mitenkään, nuuhkaisi kättä ja katsoi, mutta that's it.Paikkamakuu 10
Katseli yhä holskun suuntaan, vaikka yritin kiinnittää huomion itteeni... Käskytyksellä jäi kuitenkin varman oloisesti maahan. Kahteli ainakin ekan minuutin vuoroin holskua, vuoroin tarkasti minua. Hoh hoh, kun meinaan jyskytti sydän korvissa asti! Pelkäsin niin tautisesti, että lähtee sitä kahtomaan, vaikkei reeneissä ole mitään vastaavaa ikinä tehnyt... Noh, minuutin mentyä katselu jäi ja olimpas muuten NIIN helpottunut, kun aika tuli täyteen ja siellähän se maassa oli, kuten olin käskenytkin. Aatteli varmaan, ettei siin kattelussa voi mitää pahaa olla (mitäny ohjaaja meinas saada slaagin!)...
Niin, heti alkuun reunimmainen rhode läks ohjaajansa perään ja kävi minunkin jaloissa pyörähtämässä. Onneksi tajusin olla täysin eleetön, joten ei Birkkiskään siihen reagoinut. Varsin pätevä häiriöreeni tuli kuitenkin!Seuruu hihnassa 9
Muuten meni oikein kivasti, mutta alkukierrokset tuli pienenä piippauksena ja juoksuseuruun (joka oli liki heti) haukahduksena. Tuomarin sanoin "Hihnaseuruu, äänellä"Seuruu vapaana 10 
Tuomarin sanoin "Vapaanaseuruu, äänettä" - siinähän se, hienoksi taisi Kurtti kehua.
Liikkeestä maahanmeno 7
Tämä menee nyt ohjaajan piikkiin... Onnistui lämmittelyissä (ja kaikissa aiemmissa reeneissä) loistavasti, mutta nyt ohjaaja antoi käskyn ihan ihme äänenpainolla, joten jäi eka seisomaan. Siitä kaksoiskäsky ja varmistus.
Silleen "pieni" varmistus...Luoksetulo 9½
Todella siisti ja suora luoksetulo, mutta Birken tapaan kierrokset näkyy sitten siinä "hyppykierrähdyksessä" sivulle. Tuomarin sanoin "Vähä röyhkeesti"

Liikkeestä seisominen 10 
Todella hienosti! On petrannut tässä nyt ihan huomaamattani tosi paljon... Jes!


Estehyppy 9
"Estehyppy, äänellä" eli muuten ihan hallittu ja siisti kokonaisuus, mutta hypätessä purkautu kierrokset ja tuli haukku. Tyytyväinen oon kuitenkin, ei tehnyt ko ihan pienen kaarroksen kääntyessään, mutta mun käsky ois saanu tulla vähä nopeemmin... Reeniä lisää siis, ett saadaan hienosäätö kuntoon!
No onkohan se koira valmis...?
Kokonaisvaikutus 10 
Kuulemma hieno ohjaaja hienolla koiralla! Ohjaaja oli kuulemma jämpti ja teki koiralle selväksi, mitä halutaan eikä jättänyt mitään tulkinnanvaraa.
Aiemmin Romin kanssa ohjaaja on saanut Kurtilta kritiikkiä huitomisistaan ym. joten tää lämmitti mieltä tosi tosi tosi paljon!
Kiitos!


TULOS: 188,5/200 pist, ALO1, sija 4/11

Ihan hirveesti en kyll tyytyväisempi vois olla!
Toki tässä on vielä hommia ja hienosäätöä, mutta mikään ei menny nollille ja homma pelitti. Vautsi, tuota Iippiäistä, sehän on ihan tokokoira!
(Pitänee siis alkaa oikeesti kurkkia niitä ylempien luokkien liikkeiden alkeita, kun avokaukot ja nouto on jo ihan jees mallilla - ettei vaan tylsäks käy. Huis!)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nyt on sekä koira, että ohjaaja aika raukea :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pari juttua ko korjataan, niin sit seuraavan kokeen jälkeen voidaan korjata jottai muuta ;D
   Oon kyll tyytyväinen - Biibs teki just niin, kun se osaa :)

   Poista
 3. Hyppykierähdyshän on just hyvä! Niin se minusta kuuluu tehdäkin ja PK-kisoissa aika moni tekeekin. Diivakin teki nuoruudessaan, Noah ei tee ja mä oon hyvin pettynyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hähähää :D
   Joo, kyll mulle kelpaa, mutt taitavat tuolla tokopuolella arvostaa hillitympää teknisyyttä ;P

   Poista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!