lauantai 13. lokakuuta 2012

Kisakausi 2012 loppu ny.

Se oli sit siinä - mein tän kauden 7 (Romin 6 tokokoetta ja Birken bh) ja viimeinen koe.
Tänään käytiin Ylöjärvellä Ralf Björklundin arvosteltavina ja sitä vikaa ykköstä hakemassa - no eipäs tullut tälläkään kertaa...

Valmistelevat reenit meni ihan mukavasti.
Sitten itse kokeeseen.
  • Luoksepäästävyys (10) - Meni hienosti! Haukkuminen saatu reenittyä veks. Alkuun kyllä haahuili siinä sivulla, mutta itse "liikkeeseen" oon tosi tyytyväinen. 
  • Paikkamakuu (0) - Jäi hyvin, piippas hieman alkupuolella, mutta lopetti. Oli kohtis rauhallinen. Ajattelin jo, että pysyy, mutta sieltähän se sitten muina miehinä nous about 1½ min kohilla... ARRRRRGH! 
  • Hihnaseuruu (6) - No eihän se kyll oikeen menny... Ei ollu onneks aivan pahintakaan, mutta huonoahan se oli. 
  • Vapaana seuruu (0) - Njoo, ihan pohjanoteeraus. Jouduin mm. kahdesti kutsumaan Romin sivulle takas jostain ihan muualta huitelemasta. Huoooookaus...
  • Liikkeestä maahan (8½) - Ihan kohtalainen (noh, tyydyttävä). Pinnat tippu todnäk huonosta seuruusta, jätättämisestä sekä minun varmisteluista. 
  • Luoksetulo (8) - Ei täs minust ollu mitään muuta vikaa ko haukahdukset, tosin tää tuomari ei selkeesti tykänny haukuista yhtään. 
  • Liikkeestä seiso (6) - Kaksoiskäsky, selvät avut ja tais olla huono seuruu. 
  • Hyppy (5) - Esteelle seuruutus oli kokeen paras pätkä, tyypillistä. Vaan joo, haukahti ja teki aikas laajan kaaren hypättyään, tuli kuitenkin takas esteelle ja natsikäskyllä stoppas, muttei sit pysyny paikoillaan, ko lährin luo. 
  • Kokonaisvaikutus (6) - Kuulemma koira osaa kyll, mutta haukkuu. Jäi semmoinen kuva, että hän tais hoksata, että pystyttäs parempaankin, mutt näin tänään.
  • TULOS: 91/200 pist, ALO0, sija 12/13
 Että näin, kiitos hei.
Seuruun oon - näin jälkiviisaasti aateltuna - ihan ite päästäny tuohon jamaan ja Romihan käyttää häikäilemättömästi hyväkseen kaikki löysät, mitä sille antaa. Alkuun reeneissä huomas, ett kontakti katos, sit alettiin tekeen motskureenii, missä paikka kärsi. Nyt sitten on ottanu omat vapaudet seurata sillon ko tahtoo siellä missä tahtoo (tosin yks kisaaja puhu jotain, ett oli kehässä nähny namejakin maassa jossain niistä kohdista, missä Romikin hairahtu)... Tässä palataan siis lyhyisiin ja oikein tehtyihin pätkiin, joista superpalkka.
Paikkamakuulle tarvii nyt kans tehdä jotain... Oikeesti. Takapalkkaahan minulle ehdotettiin jo aiemmin, mutta - itselleni tyypillisesti - sivuutin idean, kun se ei heti maagisesti alkanut toimia. Koitetaampas sitä siis kunnolla ja haetaan nimenomaan niitä onnistumisia.

Voin siis unohtaa osallistumisen toukokuun Sennenmestiksiin kahdella koiralla. Tää kausi oli nyt tässä, hallikokeisiin (paitsi EHKÄ Koirakoutsin hallille) en Romia vie ja keväällä jos ykkönen tulee, niin ei jää aikaa hioo AVOo kisavalmiiks toukokuuhun mennessä.
Birke kisatkoon sitten kun nyt ensin saa juoksunsa alotettua ja lopetettua, Romi siirtyy nyt toisenmoisiin reenittelyihin ja kasvatteleen taas vähä sitä oikeeta motivaatioo tähän touhuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!