maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kokeita kohti!

Hyvänenaika, minusta on tullut (tai on ainakin tulossa) ihan kunnon koiraharrastaja, kun aina on vaan kaikenmaailman tapahtumat ja kokeet (ja juu, näyttelytkin kyllä) mielessä!
Lisäksi tämä bloggerin käyttö alkaa tuntua jo aikas mukavalta ja helpolta, joten listaampas tähän nyt sitten vähän, missä reenien ja tavoitteiden osalta oikeen mennään...

Ensin Romi...
 • Seuraava (TOKO-)koe tulossa vajaan 3vko päästä, joten tärkein juttu ois nyt pitää motivaatio hyvänä ennen koetta ja tottakai myös itse kokeessa!
 •  "Pikkureenien" - joita teen ex tempore kotosalla - teemana on nyt seisahtumisen vahvistaminen. Tänään tehtiin lihapullapalkalla ja naksuttamalla siten, että Romin kulkiessa vierellä (ei seuruussa kuitenkaan) teen käskyttäessä 'heittoliikkeen' taaksepäin ja vasta sen jälkeen naksu ja nami lentää oikeasti...
  Mielestäni stoppi täpäköityi, eikä minun tarvinnut niin kovasti hidastella.
  Näillä stoppausvahvistuksilla joko saadaan liikettä nopeammaksi taikka ei, mutta pääasia, kun jää seisomaan - Romin kanssa en jaksa stressata niistä parista askeleesta, jotka yleensä ottaa, sillä seisominen on muuten varma.
 Sitten Birke...
 • Nyt BH:n jälkeen seuraava tavoitteemme onkin sitten PK-jälkikisa sitten reilun vuoden päästä...
  Vaikka eihän sitä tiijä, jos joskus eksys TOKO-kokeeseenkin, muttei TOKO silti meidän varsinainen tavoitelaji ole. 
 • Ennen koetta meiltä löytyy reenittävää ihan jokaisesta osa-alueesta: tottiksesta, esineruudusta ja jäljeltä. Lauma.infoon mie jo näitä vähän listailinkin, mutta laitan tännekin tottakai - onhan tämä mein reeniblogi!
 • ESINERUUTU
  • Irtoaminen kauas - nyt irtoaa näkölähdöillä ihan ok, mutta varmuutta tarviaa saada ja pikkuhiljaa reeniä siten, että hoksaa pysyä alueella ja edetä rohkeasti sen sisällä.
  • Tarkkuus - käyttää nenäänsä, muttei vauhdissa osaa vielä tarkentaa, vaan saattaa pyöriä esineen lähellä useamman hetken ennen kuin hoksaa kunnolla etsiä.
  • Palautus on kuitenkin hieno! Kun vaan esineen löytää, tuo sen vauhdilla suoraan minulle käteen. 
 • JÄLKI 
  • Kepit... Huoh, oon opettanut nää väärin! Birke on oppinut siihen, että mie näytän ja autan kepeillä, eli itse keppejä ei ole edes oppinut ilmaisemaan. Tekee niin, miten ohjaan, mutta vain siksi, että mie olen siinä ohjaamassa.
   Mutta oli läpimurto huomata, miksei pelaa! Tänään otinkin kotosalla namiavusteiset keppireenit ja parhaimmillaan Birke meni suoraan kepille, nuuski ja kävi maaten joko itse tai käskystä (aiemminhan meillä on ollut ongelmana myös se, etten voi käskyttää Birkeä sen takaa - kääntyy vaan ympäri ja katsoo minua ja keppi katoaa mielestä samantien). Tyhmä ohjaaja vaan teki liian pitkän reenin, jota vaikeutti ihan suotta ja sitten kestikin saada viel loppuun onnistuminen... Mutta silti! Sain Birken kiinnostumaan nimenomaan kepeistä ja reagoimaan niihin! Nameillahan en tätä voi loputtomiin tehdä, mutta tässä on jo suunnitelmaa nupissa siitä, miten edetään... 
  • Kulmat - menee ihan mukavasti, mutta varmuutta sais olla enempi. Oonkin miettinyt, että kulmien jälkeen voisi pari askelta namittaa, jotta saa kulmien selvittämisestä palkan. 
  • Jana - ei olla tehty liki lainkaan. Pikkuhiljaa aloittelen lähetykset hieman kauempaa ja toivoisin, että vaikka jo tän vuoden puolella voitas ottaa ihan vaan janareeniäkin... katsotaan.
 • TOTTIS
  • Nouto - Birke noutaa kyllä, mutta palautusasennosta ei ole vielä tietoakaan... Tarkoitus ottaa patukalla tms. ennen varsinaista kapulaa.
  • Esteet - alkutekijöissään. Hyppyä oon ottanut about 60cm (jonka hyppää ponnistamatta soffalle) ja A:ta oon ottanut apparin kanssa loivana. A:han haluaisin vielä hieman rauhallisempaa ja keskittyneempää tekemistä ennen jyrkentämistä, mutta ihan ok se menee. 
  • Jäävät - tehty stopeilla ja käskyillä, odotan mielenkiinnolla, miten lähtee menemään, kun alan häivytellä apuja!
  • Eteenmeno - on lähtenyt kivasti kehittymään. Tosin nyt otettu vasta puolivälistä kenttää, mutta virittelymerkkiäkin olen jo alkanut opettaa. Maahanmenoa ei tietenkään olla vielä otettu ja luulen, että se tulee Birkelle olemaankin haasteellinen opettaa...
  • Sitten tottakai viettiä seuruuseen, jossa en kuitenkaan hyväksy ylenmääräistä vuotamista/piippaamista, mitä plikka on nyt reenien alkupuolella harrastanut. Patoamista ja nostatttelu ja purkua tähän, niin kyll sitä moottorii löytyy. Lisäksi haluan korjata jätättämiset - erityisesti oikealle kaarroksissa, joissa jätättää aina.
   Paikkamakuuta ei varmaan liikaa voi reeniäkään, vaikkei siinä mitään isompia ongelmia olekkaa. Mutta häiriöreeniä tähän passaa ottaa aina säännöllisesti.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!