sunnuntai 13. tammikuuta 2013

2 kuukautta operaatiosta

Tästä tuleekin hieman erilainen POP-postaus...
Mutta ei tarvetta pelästyä, ihan hyvällä tavalla erilainen!

Alkuun voisin kertoa, että leikkauksesta tuli eilen 2 kuukautta täyteen ja jumppailut on sujuneet yhäkin ihan mukavasti.
Tuossa to-pe oli ekaa kertaa kahden päivän tauko jumppailuissa ja se näkyi painonsiirroissa. Pitää siis pitää kiinni jatkossakin siitä, ettei tulisi kuin max päivän tauko.
Portaita ollaan kuljetti muutamaan otteeseen tuossa meidän talon lävikössä, eikä ne ole tuottaneet mitään muuta, kuin korkeintaan hieman hämmennystä... ei vaikeuksia siis!

Mutta nyt, nyt sitä erilaisuutta, eli Birken edistymistä videolta:

17.12.2012 - ilta, 5 viikkoa leikkauksesta...
Ravi jo melko vaivatonta, mutta käynnissä selvä kevennys ja pysähtyessä huomaa "huojahduksessa" ettei painoa ole leikatulla jalalla vielä kovin paljoa...

23.12.2012 - päivä, 6 viikkoa leikkauksesta...
Huono kuvakulma, mutta näkyy, että vetoakin tulee jo hieman. Keventää yhä ravissa.

4.1.2013 - ilta, 7½ viikkoa leikkauksesta...
Paino jakautunut selvästi tasaisemmin ja käyttää operoitua jalkaa varmemmin. Keventäminen enää melko vähäistä.

11.1.2013 - päivä, 2 kuukautta leikkauksesta...
Meno on jo melkoisen vaivatonta. Kriittinen silmä on yhä erottavinaan kevennystä, mutta tässä passaa jo hieman miettiä, paljonko on todellista ja paljonko oma silmä huijaa. 


Pian onkin jo kontrolli ja saadaan lääkärimme mielipide siitä, miten homma on edennyt ja mitäs seuraavaksi tehdään... 

2 kommenttia:

 1. Jonkin verran on tullut näihin polviasihoin perehdyttyä, paljon olen juttuja ja keskusteluja lukenut, mutta jostain syystä hirmu vähän olen lueskellut ihmisten juttuja toipumisen pituudesta. Elikkä siis, kauanko yleensä (ja suurinpiirtein) kestää toipuminen polvileikkeuksesta? Tarkoitan siis sitä, että voidaan palata normaaliin arkeen, "huoletta" antaa remuta kavereiden kanssa metsässä yms? :)

  Hienosti on kyllä Birken kuntoutus edennyt, ihan jo teidän puolesta jännittää mitä kontrollissa sanotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntoutusohjelmaa ja lääkärin arviota jos on uskominen, niin täntyyppisestä (operointitapoja on tapauksesta ja tilasta riippuen monia)leikkauksesta pitäs kuntoutua normielämään (reenit, vapaana liikkuminen - tottakai pikkuhiljaa alotellen) kolmessa kuukaudessa :)Eli siis 13-14 viikossa, nyt Birken leikkauksesta tulee huomenna 9 viikkoa eli alkaa 10 popviikko...
   En tiedä, kuinka moni muu on kirjoittanut kuntoutuksesta näin systemaattisesti... Asioista on moni kertonut, muttei kukaan mielestäni ainakaan blogannut ole. Paitsi mie ;)
   Kiitos tsempityksestä! Mielenkiinnolla odotan, mimmoisia päätöksiä jatkosta tehdään :)

   Poista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!