lauantai 17. marraskuuta 2012

Jälkikauden päätös(kö?)

Jottei ihan pelkäksi popitteluksi mene, niin tässäpäs teille - arvoisat lukijat - JÄLKIPOSTAUS!

Tänään käytiin siis (kenties kauden viimeistä kertaa) jälleen Mirkun ja Nova-beeceen kanssa vähän peltojäljellä...
Maa oli sulaa, joten rikkui hyvin. Sänkipeltohan se on, mutta sänki on pehmeää sentäs.


Pituutta jäljellä oli about 155 askelta. Alussa ja lopussa namitettu suora pätkä (noh, lopussa 2-3 tyhjää ennen esinettä), muuten 'serpentiiniä' josta namitin ulkokaarteen jäljet. Vanheni vähä reilun tunnin.

Ihan parasta tää tekeminen ei nyt ollut, mutta sen sijaan saatiin esille monta virhettä, jotka näkyi myös edellisellä jäljellä.

 1. Liina karkaa (huomaamattani!) Romin vatsan alta 
  Tästä seuraa se, että kaahottaessaan Romi ei reagoi oikein liinajarruun, vaan alkaa pyöriä tai pakittaa... Mielestäni Romi reagoi nyppyyn/jarruun suht hyvin ja rauhallisesti, jos liina on oikealla paikallaan, joten pitää jatkossa kehitellä jotain varmistamaan se, että se liina on ja pysyy siellä, minne se kuuluu!
 2. Normi askelväli ei ole juuri nyt paras Romille - pitää tiivistää! 
  Romilla on kiirus ja sen takia tuppaa toistuvasti jättämään yhden askelen välistä ja kurvaamaan seuraavalle... Jos tiivistän askellustani hieman, Romin on huomattavasti helpompi edetä askeleelta askeleelle! Tikata osaa puolelta toiselle, mutta askellukseni takia helpompi etenemistapa on ollut skippaaminen - mikä ei tietenkään käy laatuun. 
 3. Esineelle tulo (ja siellä olo) menee ihan häseltämiseksi... 
  Nyt vasta tajusin, että Romi teki nyt saman kuin viime jäljellä - alkoi kaahottaa just ennen esinettä. Toisaaltahan tämä on merkki siitä, että noteeraa edessä olevan jotain, mutta vaikka ilmaisu onkin vielä vaiheessa, en silti hyväksy moista höseltämistä.
  Pitänee nyt tosissaan miettiä sitä loppupalkkaa, joka videolla tulee aivan liian hitaasti!
  Ensi kaudella (kun nyt ensin otellaan talvikausi erillisiä ilmasureenejä) tullaan ottaan erikseen esinereenijäljet ja tarkkuusreenijäljet. Mietin, jos ilmasun ja rauhan sais erillisenä opetettua, niin voisikos tarkkuusjäljille sitten ottaa lopun esineeltä vaan nopeen maahanmenon, pienen rauhan ja lelupalkan? Hmmmm... 
Aika jännää tää touhu! 
Romi on niiiiiin erilainen jäljellä ko Birke. Jotenkin yksinkertaisempaa lähteä pohtimaan, miten hommaa laitetaan pala palalta kuntoon, kun pohjalla on oikeasti iso motivaatio itse jäljelle. 

Reeninä tänpäivänen oli tosi hyvä - sain sen, mitä tällä kaudella halusinkin, eli tuoreen katsastuksen Romin työskentelyyn vahvuuksineen ja heikkouksineen. 
Nyt on molemmille plikoille ensi kaudelle jo hyvin ajatusta siitä, mihin pitää satsata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!