sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Voi voi (elämä on)!

Kuvaaja: Niina M.

Tamskin Talli, Lempäälä
Tuomarina Mauri Pehkonen

Birken (ja minun) VOI-debyytti
Muutettu liikejärjestys.

LUOKSARI 7
Hyvä! Tuomarilta noottia rouheemmanpuoleisesta seisomiskäskystä sekä siitä surullisenkuuluisasta sivullesiirtymisestä...

SEURUU 8
Ei jotenkin ihan parasta Birkeä... Alkupuoliskolla pientä piippausta, kontakti elää ja jopa tippuu parissa kohtaa. Oisko hallihälyllä vaikutusta jo tähän? 
Hiljeni kuitenkin loppuajaksi ja ihan hyvää tekemistä kuitenkin. 

ISTUMINEN 9
Toimi! Siis itse liike, lähdössä huomio oli puoliksi toisaalla, mutta petrasi. 
Tykkäsin, alusta huolimatta, tässä liikkeessä kun on ollut ongelmaa... 

RUUTU 0
Virittely oli vähän haastava asemoinnin osalta (ei siirtymää istumisen jälkeen), onneksi huomasin tän jo edellisten koirakoiden kohdalla ja oli aikaa tehdä toimintasuunnitelma.
Vaikka huomio lähetyshetkellä sivummalla, lähtee todella hienosti, mutta kun ei vaan mene sitä vikaa vajaata metriä sisälle ruutuun asti... Blaaaaah, alun ongelma taas. 
Pistän kokemattomuuden ja hiukan keskivertoa haastavamman koetilanteen piikkiin. 
Ajatuksena ottaa nyt paikan hakemista ja vauhtilähetyksiä erillisinä. Olisi hyvä saada plikka nyt ymmärtämään, mihin kohtaan ruutua olisi optimaalista mennä... 

HYPPYNOUTO 0 
Siirtymä huono, ohjaaja ei ota koiraa mukaan. 
Heitto hieman vino (niitä pelkään, koska silloin Birkellä on taipumus kiertää este palatessa), ei hauku (aina haukkunut koetilanteessa!) lähdössä, mutta ääni tulee kuitenkin, menee kapulalle, plärää ja jättää kapulan?!? ... 
Tätä en nyt osaa edes selostaa. Kai se oli se semmonen koesuoritusaivopieru sitten. 
Ohjaajan pitää harjotella heittotekniikkaa. Koiran pitää tottua erilaisiin vieraisiin kapuloihin? Palautuksia pitää hioa suoremmiksi? 

METSKU 8
Siirtymä hiukan parempi, muttei ny varsinaisesti ihan hyvä silti. 
Pieni kirkuna lähdössä, nosto yllättävän siisti! Palautus väljä ja hieman levoton + se sivullesiirtymä... 
Tyytyväinen tähän kuitenkin, jopa yksi noutoliike jo alla ja silti kiekat ei ihan kaakossa. 

TUNNARI 0 
Alkuviikon reenit huomioiden, odotukset ei kovin korkealla olleet... Jos ois onnistunu, oisin varmaan hypänny ilmaan, se ois ollu hieno juttu se!
Hieno siirtymä! Tuommosia niiden kuulus olla (tähän tosin tuli mutka, kun liikkuri oli viemässä kaukoja tekeen).
Tässä homman juoni nyt aivan hukassa... Lähtee kauniisti, mutta nenä on kiinni. Lähtee yrittämään reippaasti viel uudestaankin, mutta ei niin ei. Palautusasento hyvä. 
Täytyy helpottaa reilusti ja ojentaa Birkelle taas tän liikkeen punaisen langan päätä, että muistaa ja hoksaa. Herkkä liike, kuten sanottu ja ohjaaja rankoi alkuviikon virheistä liiaksi. 
Luotto ja työskentelyvarmuus nyt takas, niin kyll se siitä ennalleen saadaan. 

KAUKOT 0 
SEISO - ISTU - MAAHAN - ISTU - SEISO - MAAHAN
Siirtymä jo huono. Ottaa häiriötä tuomarista. Epävarmuus tunnarin jälkeen näkyy selvästi. 
Tamskilaisilla käytössä uus hieno valotaulu! Ei häirinny meit kovin kovasti.
Ekan vaihdon tekee väärän, sitten jumittaa siihen (häiriökolinaa takaa), sitten parit hyvät vaihdot, (taas kolinaa) virhe ja jumi, tokavika hieno ja vikan vaihdon tekee teknisesti hyvin, mutta omin luvin.
Pitää hioa yksittäisiä vaihtoja, vaikka takapalkalla.
Häiriönsietoa! 

PAIKKAMAKUU 7
Tehtiin viimeisenä.
Oli vissiin piippaillut, videolta en ainakaan äkkiseltään kuullut, mutta uskon kyllä tuomaria. Välillä hiukan haisteli. Hallin takaa liikkeen aikana mennyt juna ei aiheuttanut mitään reaktiota. Ennakoi perusasennon. 
Piippaamiseen pitäs puuttua jotenkin, vaan miten?No kyllähän se harmitti ko kehästä tultiin. 
MUTTA paljon oli suorituksessa hyvääkin ja suurin osa virheistä selittyy ihan vaan puutteellisella suorituskestävyydellä. 
Lisää reeniä siis!

Tämä oli vähän yllytyshullu juttu lähteäkään jo kokeeseen ja nyt se on voittajaluokka korkattu. Enskerralla tietää, mistäpäin kenties saattas tuulla. 
Tää oli tsekkaus siitä, missä vaiheessa liikkeet on ja miten ne uudet liikkeet koetilanteessa käyttäytyy. Birken kierrokset pysy paremmin hallinnassa kuin pelkäsin, joten oikeaan suuntaan on ne mielentilareenitkin vissiin menneet. Huomaan myös, että analysoin suoritukset paljon monipuolisemmin nykyään! 

Seuraavaa koetta oon pohtinut vasta huhtikuulle, joten nyt lienee ihan passeli aika ottaa hetki vaikka vähän rennommin reenien osalta, kun ei deadlineä ihan heti pukkaa. 
Eteenpäin ja ylöspäin!
Kiitos kamut tuesta ja neuvoista, me tullaan sitten taas kohta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!