tiistai 31. joulukuuta 2013

Viimeistä viedään...

KIITOS 
tästä kaudesta ihan parhaan seuran parhaille (jälki- & toko) hippuloille, ilman teitä ei oltas saavutettu puoliakaan noista listatuista tavoitteista...
KIITOS 
myös Äite ja kaikki ihanat ystävät karvoihin katsomatta...

Melkoisesti on tähän vuoteen mahtunut - niin isoja iloja ja onnistumisia, kuin stressiä ja suoranaista surua - mutta nyt se on pulkassa ja vaikkei kaikki nyt ihan ko Strömsöössä mennykkään, niin ihan hyvä tästä on jatkaa.

Niitä ikäviä ja surullisia asioita en nyt tässä välitä sen enemmin enää muistella, mutta niitä ilonhetkiä vois vähän kertailla (niistä moni kun liittyi koiruuksien kanssa touhuamiseen)!
Romin BH - se jos jokin on ollut pitkäaikainen projekti ja vieläkin tuntuu ihan surrealistiselta ajatella, että se saatiin viimein saavutettua!
Birken TK1 ja hieno eka kisakausi - paljon paremmin ei vois voinu alkaa, jos minulta kysytään. On niin erilaista kisata koiralla, joka on iloisen varma suorittaja, muttei kuitenkaan mikään "robottitykki".
Kotikolo - toinen ihan uskomaton juttu... Jos olisi viime vuonna sanottu, että muutan, olisin varmaan nauranut! Muttei se silti ihan puskista tullut ja oon ollut kyllä tyytyväinen.

Kummallinen vuosi ollut. Ei kokonaan hyvällä eikä varsinkaan pahalla tavalla.
Kummallinen.

Muutama yksittäinen paukahdus on kuulunut jo perjantaista lähtien ja illalla sitten poksahtelee varmasti reilummastikin...
Käytiin jo yksi lenkki ja kohta - kunhan emäntä saa ensin ruokansa sulateltua - läksitään viel pitempi lenkki ennen kuutta. Toivottavasti ihan pihassa ei kovasti pauku, niin saatas hoidettua illalla pissatukset tuohon lähimettään silleen kohtis rauhassa.
Romi ei paukuista pidä, muttei myöskään näkyvästi ressaa saati panikoi. Jos ihan lähellä jotain ilmaan nousee, niin väistäisi mielellään, mutta palautuu kivasti. Birken reaktiot on vielä vähän hämärän peitossa... Viime vuonnahan oli toipilas ja selvästi stressaantunut, kun illalla lenkki tehtiin. Edellisvuonna taasen oli mammalomallaan Pirkkalassa. Ääni- tai paukkuarka Birke ei ole mielestäni koskaan ollut, joten ihan mielenkiinnolla katson, miten tämä vuodenvaihde menee.


Tavoitteitakin olisi vähän mietittynä...

mutta ensin katsaus viime vuonna listattuihin!

Vuodelle 2013

Romi:
  • TK1
    - Noh, eihän se nyt ihan mennyt... Ja nopsaan päätin, ett olkoon menemäti sitten!
  • BH
    - Menimenimenimenimeni jeejeejeejeejeeeeee!
    Aikamoinen masis iski kevään yrityksen jälkeen, mutta siitä noustiin ja nyt ei tartte enää tätä miettiä. 
  • Esineilmaisu
    - Juu, siirrettiin helposti jäljelle. Jälkimotsku on tällä hetkellä huomattavasti esinemotskua suurempi, mutta tähän on aikaa paneutua...
  • Jälkiin haastetta
    - Tuli! Tai omalla tapaansa jäljistä tullu selkeempiä, mutta pituutta on ainakin tullut lisää ja Romi on klaarannut useimmat mutkat matkasta ihan ok.
Birke:
  • Operaatio(t) ja kuntoutukset kunnolla
    - Meni hienosti ja kaikki operoidussa polvessa oikein mallikkaasti kuunalussa tehdyn tarkin mukaan. 
  • Jäljelle tarkkuutta ja motivaatiota
    - Edetty huikeasti!
    Oon pikkuhiljaa alkanut oppia, että Birke on ihan vallan hyvä jälkikoira, vaikkei motivaatiota olekaan luonnostaan yhtä paljon kuin Romilla. Birke on vaan niin erilainen, että ohjaaja on joutunut opettelemaan (osittain kantapäänkin kautta), miten Birkeä ohjataan oikeaan suuntaan.
  • (TOKOn kisauran korkkaus)
    - Korkattu neljän kokeen verran (alo1, alo1, TK1, avo2) ja vallan hienosti!
    Jatkoa ootellaan kuumeisesti ja - mikä tärkeintä - Birken kanssa toko on KIVAA!
  • (2. Suomen CACIB)
    - No, eihän sitä kaikkea voi aina jaksaa...
    Toisin sanoen, ei edes käyty koittamassa, vaan vietettiin vaihteeksi täysin näyttelyvapaa vuosi, eikä se mielestäni edes ollut mikään huono ratkaisu.

TAVOITTEEMME VUODELLE 2014:

Romi
  • FH1 
    Projekti "Romi koekuntoon" aloitetaan heti keväällä. Mahrollisuuksien mukaan käydään jo talvella tekemässä id-jälkeä.
    Heti kauden alkuun tehdään hahmotelmaa siitä, mitä pitäisi saada tehtyä, jotta voitaisiin realistisesti ajatella kokeeseen menoa ja vähintään sitä 70 pistettä.
  • (TK1?) 
    Tarkoitus olisi kahtoa, josko paikkamakuuseen saisi vielä varmuutta ja miten se menee koemaisesti ryhmässä. Rotumestikset on syksyllä Helsingissä ja sinne oltaisiin menoss, joten sitä ennen sitten voisi muistutella alo-liikkeet ja kahtoa, minkämoinen meininki plikalla siellä sattuu oleen... You never know.
Birke
  • Vasemman polven leikkaus kuntoutuksineen hyvin lävitte... 
    Tämä on se ensimmäinen ja kaikkein tärkein tavoite. Jos kaikki menee hyvin, Birke kuntoutuu yhtä hyvin kuin Romi ja meidän ei tarvitse murehtia pl-juttuja enää. 
  • TK2 
    Kunhan plikka saadaan iskuun, reenitään avot kunnolla valmiiksi ja jatketaan siitä, mihin syksyllä jäätiin. Kesän kisatahdista ja -menestyksestä sitten riippuu, onko meidän "pakko" mennä niihin Mestiksiin jo voivotteleen (realismi hoi, missä lienet?!)...
  • Eteneminen jäljellä (tarkkuuden ja motivaation ylläpito ja kasvatus) 
    Tällä kaudella päästiin hyvään alkuun ja tällä tiellä jatketaan. Katsotaan, miten nopsaan edetään ja mietitään jatkoa sitten, kun sen aika on... Kokeisiin ei vielä ole asiaa.
  • Luonnetesti 
    Tämä on ollut "to do" -listalla jo parisen vuotta.
    Nyt plikalla olisi jo ikää ihan mukavasti, joten kahtotaan, josko ensvuonna mentäs kahtomaan.
  • (2. Suomen CACIB?)
    Alunperin mietin Tre KV:tä, mutta se ei nyt tule tapahtumaan... Mikäli osuu kivantuntuinen tuomari kohdille, niin eihän sitä tiedä, jos käydään kerran jossain pyörähtämässä.
    Toisaalta, kun Romi 2015 pääsee jo vetskuihin, niin voipi olla hyvin mahdollista, että Birkekin pyörähtää kehiin vasta sitten...

Väittäisimpä, että alkamassa on varsin mielenkiintoinen vuosi!
Eniten miellyttää se, että Romin kanssa saadaan nyt keskittyä oikeastaan vaan jälkeilyyn ja Birkelle on isommat tavotteet tottelevaisuuspuolella - ohjaajalle hyvää selkeyttä ja sopivaa vaihtelua. Kerrankin tiedän tarkalleen, mihin tähdätään ja kenen kanssa, eikä tarvi yrittää tehdä "kaikille kaikkea", kuten usein oon sortunut ahnehtimaan. 
Alkuhan on tunnetusti hankala ja heti vuoden alusta alkaa kuntoutusrumba, mutta kevättä kohti pusketaan menemään ja sinnehän päästään! 

Ulkona alkaa hämärtyä, joten pikkuhiljaa lienee hyvä väli läksiä sinne lenkille...
Muuten meidän vuosi vaihtuukin rauhallisissa merkeissä kynttilänvalossa kotosalla herkutellen ja rentoutuen. 
Mutta nyt pitää alkaa läksiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!