lauantai 12. heinäkuuta 2014

Valmisteluja

Se ois sitten vajaa viikko tän kauden tokaan tokokokeeseen.
Se on se "revanssiksi" nimittämäni - meidän toinen (peräkkäinen) kohtaaminen Räsäsen kanssa.

Ankaria palautteita viime kokeesta on analysoitu, pohdittu ja sitten on reenattu.
Yleisellä tasolla tekeminen on hallitumpaa, hiljasempaa ja yksinkertaisesti paremmin kasassa ihan kokonaisuutena.

PAIKKAMAKUU
Jostain syystä on nyt toistuvasti tarvinnut tuplakäskyjä maahanmenoon. Sivulta maahanmenoa on siis vahvisteltu, joten toivottavasti tästä ongelmasta päästään ennenko se kunnolla ees kehittyy... Kyynärien nostelua saati piippailua ei ole esiintynyt, joten veikkaan näidenkin juontaneen juurensa siitä alun epävarmuudesta.
SEURUU
Käännökset on parempia (kun ohjaaja on opetellut tekniikkaa ja malttaa mennä rauhallisesti) ja tekeminen selvästi hiljasempaa. Kehääntullessa kun ottaa heti seuruuseen, niin ekat piippaukset pitäs jäädä kehän ulkopuolelle - piippaa siis usein parilla ekalla metrillä. Liikkeellelähdöissä ei tule enää niin usein "starttipilliä". Mikäli osaan olla tarpeeksi zen, uskoisin tän kulkevan hallitusti, mutta painamista kyllä toisinaan esiintyy (parempi sekin kyll ko piippaus).
MAAHANMENO
Tässä nyt ei mielestäni oo ollut mitään erikoista. Ylläpitona ollaan otettu.
LUOKSETULO
Vahvisteltu lähtöjä lähinnä. Stoppi on ollut hyvä, tosin välillä ennakoi sen. Sivulletuloja on oteltu, eikä vajaata perusasentoa ole niinkään esiintynyt, mutta jokunen näitä vois olla hyvä ottaa ihan erillisinä.
Tähän pitää ottaa kenraaleissa muutama eri variaatio, vahvistella vuorottain lähtöä, stoppia ja perusasentoa, jotta minimoitais ennakointi ja tuplakäskytys.
SEISOMINEN
Tehty takapalkalla ja ilman. Kenraaleissa muutama ihan vaan stopin vahvistus ja pari kiertoa, jotta malttaa oikeesti pysyä paikoillaan ohjaajasta huolimatta.
NOUTO
Hiljentynyt huomattavasti!!! Tätä ollaan nyt reenitty eniten, osissa.
Kotona ollaan oteltu pitoa ja nostoa ja siis täsmennetty plikalle, että tuo = istu edessäni kapulan kanssa. Näitä jatketaan, koska jää vielä väljäksi ja ote löystynyt matalassa vietissä.
Kentällä ollaan tehty luopumista (heitän kapulan ja lähdetäänkin esim. seuruuseen) ja sitten ihan niitä nostoreenejä ja väliin (kun on kokeita tulossa) ihan koko liikettä. Tällä hetkellä osa noudoista on jo aivan hiljaisia (!!!) ja osaan tulee joko lähtömerkkiääni tai nostossa pientä mölinää, yleensä ei kuitenkaan molempia. Nostot on hiukan epäsiistejä yhä, mutta niitä nyt hiotaan - suurin tavoite on ollut ääntelyn kitkeminen ja siinä on onnistuttu jo aika hyvin.
Täytyy toivoa, että kokeessa kierrokset pysyy aisoissa ja ääntä ei tulisi ainakaan kovasti...
KAUKOT
Ylläpitona, ei ongelmia. Myös pidemmillä käskytysväleillä on nyt malttanut olla ennakoimatta. Kotona ollaan alettu rakentaa myös voi-kaukojen liikeratoja, mutta niiden annetaan varmaan nyt hetken taas olla, jottei sitten niitä kokeessa tarjoaisi...
HYPPY
Meni taas alkukuusta rikki ja vanha "ystävämme" varastaminen palasi morjestamaan... Huoh.
Ohjaaja on nyt helpottanut liikettä siten, että "Valmis" sijaan vaan nyökkään. Ollaan vahvisteltu liikkurin kanssa sivulla pysymistä.
Täytyy ottaa tähän vielä monipuolinen reeni, jossa vahvistetaan sivua, otetaan kuitenkin myös hyppyä ja pyritään siihen, ettei karkaisi istumastakaan tai tarvisi tuplakäskyä istumiseen.

Näillä nyt mennään.
Tiistaina ois vissiin kenraalireenit ja se meinaa alkaa vähän jänskiä.
Kisakirjekkin tuli ja 13 koirakon avo alkaa perjantaina noin kasilta illalla.

Tavoitteena on parempi pistemäärä ko viimeksi, se ettei nollattas mitään ja varovaisesti myös se ykköstulos.
Realistisesti jos aatellaan, niin meillehän riittää, jos saadaan yks ykkönen tältä kaudelta. Ollaan menossa perjantain jälkeen PM:iin elokuun lopulla ja sitten rotumestiksiin syyskuun puolvälissä ja näistä jostain pitäs se ykkönen tulla - muu on ekstraa.
Kisamainen reeni, se meidän pitää nyt perjantaina mennä tekeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!