lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kolmas, toinen kolmonen

Eli käytiin hakemassa taas se kälynen AVO3...
Tiedän, tiedän, tää on vasta meidän kolmas avoimen luokan koekkin, muttakun odotin sillä mielentilalla kakkosta!
Eli siis juu, Tampereella Linnainmaan koulun kentällä käytiin eilen tokottamassa ja tuomarina oli Riitta Räsänen. Tämä oli siis the revanssi, johon tavoitteina oli, että saatas enemmän pinnoja ko viimeks (130) eikä nollattas mitään. Hyvällä tuurilla tää meinais kakkostulosta, superilla tuurilla ykköstä, mutta ykköseen en oikeasti tainnut jaksaa uskoa missään vaiheessa - en ainakaan sitten enää, kun nollattiin taas se hyppy.

Leiri saatiin hyvään paikkaan pystyyn, molemmat plikat käyttäyty kauniisti ja sääkin suosi suurimman osan aikaa. Päivä kulu ihan rattosasti ja avo alkoi ihan ajallaan iltakasilta.
Mutta, pitemmittä puheitta, tässä tulloo analyysiä...

LIIKE, pisteet, (edellisen kokeen pisteet)

  1. SEURUU, 8½ (8½)
    Starttiääni, muuten kuulemma mukavannäköistä menoa. Birke oli hyvässä mielentilassa heti alusta ja se teki hyvän fiiliksen heti. 
  2. LIIKKEESTÄ MAAHAN, 9 (8½)
    Starttiääni, muuten oikein hieno. Tykkäsin ja olin kovin ilonen ysistä!
  3. LUOKSETULO, 8½ (5)
    Vähän ois voinu olla vauhtia enempi ja hiukan kuitenkin valui. Perusasento ok ja ei tuplakäskyjä - jes!
  4. LIIKKEESTÄ SEISO, 5 (0)
    Muuten hieno - ei edes starttiääntä!!! - mutta taas kokeessa teki sen, mitä ei reeneissä, eli kääntyi (jopa ihan poikittain!) kun menin ohi... blaaaah. En kyllä muista, mistä muut pinnat ois lähteny, koska sen muistan, ettei ainakaan lähdössä piipannut! Varmaan ääntä tuli sit jossain muussa välissä sitte, ei voi tietää. 
  5. NOUTO, 6 (5½)
    Piipahti alussa (muttei haukkunut!), nosti siististi, mutta ote jäi vajaaksi ja paria metriä ennen minuu kapula putosi... Nosti onneksi itte!!! ja toi vähän vinosti eteen. EI ENNAKOINUT PERUSASENTOA!!!
    Eli nyt ongelmana on huolimaton ote, huoh. Noh, ainakin häslääminen ja suurin osa äänestä on jo saatu pois, se on hienoa!
  6. KAUKOT, 7½ (8)
    Kaksoiskäsky sivulta maahanmenoon, ääääääää! Jos oisin oottanu ees sekunnin ennen tokaa käskyä, ei sitä ois varmaan tarvinnu... Minun piikkiin puoliksi. Sitten tuomari huomautti, että maahanmenossa minul jää käsimerkki päälle - hyvä huomio, mutta ihan turha pistemenetys ja minun piikkiin. Pskat.
  7. HYPPY, 0 (8½)
    Voi ¤#¤%#"& ... !
    Nyt kun Birke ei varastanut hypylle, niin mitäs sitten? Noh, haukahtaa, menee esteen oikeaan reunaan (ONNEKSI ei ylitä estettä) seisomaan, mistä toisella käskyllä - ihme kyllä - hyppää hyvin, istuu ekalla käskyllä ja tulee vinoon perusasentoon. Mutta kaksoiskäsky + ääntely + muu aivopieruilu = nolla. Ja se oli sit siinä. 
  8. PAIKKAMAKUU, 7 (7)
    Tehtiin Räsäsen tavan mukaan vikana, toisaalta tykkään kyll tästä.
    Ja TAAS! maahan vasta toisella käskyllä. Mikä juttu tää on??? Selkä jumissa? Joku aivopieru? Mulla väärä äänenpaino?
    Jää vinoon ja kuulemma haistelee, mutta on maassa ja on hiljaa - ne plussia. 
  9. KOKONAISVAIKUTUS, 8½ (8)
    Tää olikin vissiin ainoo, missä tuomari huomioi vähentyneen ääntelyn ja enemmän kasassa pysyvän suorituksen... Puol pinnaa enemmän saatiin, wuhuu. 
TULOS: 134½ pist, AVO3
Taidettiin muistaakseni olla sijalla 13/14, jippii... 

Kyllä tää koiraharrastus on KIVAA! Prkl. 
En minä sitä ykköstä olettanut tästä kokeesta ja tältä tuomarilta saavani ja siihenkin oon jo tottunut, ettei me sinne palkintopallille koskaan ylletä, mutta kun fiilis oli tehdessä ja kehästä tullessa siitä hypystäkin huolimatta hyvä ja Birke teki niin monta jutta ilman aiempia ongelmia, niin oikeesti hatuttaa niin hemmetisti, että saldona on joku kälynen kolmostulos! AAAAAAAARGH!
Me ollaan reenattu puoltoista kuukautta ihan oikeesti tavoitteellisesti ja tehty hommia, jotta saatas ongelmat korjattua ja pakkaa kasaan ja vaikka monessa kohtaa onnistutaan, niin ei vaan riitä siltikään! Se, jos mikä, syö! 
Saatiin paljon tukea ja kannustusta, kun oon pettymystäni vuodattanut ja monta hyvää pointtia myös bongasin... Räsäselle ei tulla enää menemään - minul ykkönen on ykkönen, oli tuomari kuka tahansa - ja jo se, että saadaan nuo kaksoiskäskyt veks, tuo monta lisäpinnaa. 
Nyt otetaan hetko vähän rennommin - mutta jatketaan toki reenejä silti - ja kahtotaan, miltä meno maistuu ja näyttää sitten, kun päästään seuraavan kerran kehään enskuun piirinmestiksissä (ainakin tehdään kaikkemme, ettei mokailtas)!

2 kommenttia:

  1. Harmi kun tuli se kolmonen, jos kuitenkin meni edeltävää paremmalla fiilikselläkin :/ mutta toisaalta se onnistuminen kyllä palkitaan, kun on saanut sen eteen tehdä töitä. Tsempit!

    VastaaPoista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!