keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Lamba-lamba bääbää!

Birke ekalla kierroksella

Pirkanmaan Sennen järjesti tänäkin vuonna tutustumisen lampaille!
Birkehän kävi samassa paikkaa elokuussa '11, joten oli mielenkiintoista nährä, miten pari vuotta on muuttanut plikan käytöstä sekä miten Romi moisiin mäkättäjiin reagoi.

Romi ekalla kierroksella

Birke oli kouluttajamme Päivin mukaan sentyyppinen, että siitä voisi saada ihan kelpo lammaspaimenen, kun taas Romi piti appeperinnettä enemmän kunniassa ja toimi kuulemma karjakoiralle tyypillisemmin.
Kumpikaan ei lampaita ahdistanut, vaikka Birken kierrokset kävikin ekat kiekat aika korkealla ja molemmilla oli jonkimoista haisua siitä, miten kuuluisi toimia.
Ite yllätyin siitä, että Birke toimi mielestäni johdonmukaisemmin nuorempana (jolloin toi systemaattisesti laumaa minua kohti) ja siitä, että Romi syttyi touhuun, eikä esim. keskittynyt papanansyöntiin tai arastellut päkäpäitä.

Tässä vielä videointia:
(Romin videosta jäi tynkä, kun muistikortilta loppui tila, mutta näkee siitäkin jotain)
(Birke oli alkupätkän jostain syystä sitämieltä, että paimensauvalla ois pitäny leikkiä ja lopussa hallinta vähän rakoilee)
Kivaa oli ja nyt tuolla jossain nurkassa makoilee kaksi kohtalaisen väsähtänyttä kipparahäntää...
Nää on kyllä hienoja mahdollisuuksia hallitusti testata, miten koira reagoi ja onko siellä enää yhtään sitä paimenninta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!