lauantai 17. toukokuuta 2014

No johan ny on...

... ollu mukamasten (noh, ehkä ihan oikeestikkin) kauhee tahti arjessa, kun ei bloggaamaankaan oo yhtään kerinny!

Muttajoo, alkukuusta oli tuo Tre KV, jossa olin infossa talkoolaisena molempina päivinä. Plikat oli Äitellä hoidossa. Vaikka aikasin piti herätä ja väsytti, niin pakko se on taas todeta, että kivaa oli!
Jospa ensvuonna oltaisiin sitten plikkojen kanssa ihan kehässäkin...? Tosin yllätyin kyllä siitä, että nyt ekaa kertaa näyttelytalkoolaisena ei tehnyt mieli kehään. Eikä tää johtunut ahtaudesta tmv. vaan jotenkin vaan tunsi niin monen handlerin ja koiran stressin...

Plikat sai tuliaisiksi siniset big ballsit. 

KV-viikonlopun jälkeen olikin sitte vuorossa hieronnat.
Romi jumitti niistä paikoista, jotka ongelmiksi tiedän, mutta Birke oli yllättävän hyvässä kunnossa, vaikkei operaation ja puremahaavan takia oltu vielä päästy ja ehditty kertaakaan hieromaan.
Uintikelejä ootellessa - sillon alkaa kunnon luonnollinen huoltaminen ja kunnonkohotus!

Toistaiseksi on tyydytty siihen, että plikat sai vähän plutia läheisessä purossa... Kivaa oli!

Mitäs muuta me sitten ollaan tehty, kun ei blogissakaan oo mitään kirjattuna?
Noh REENATTU tietennii!

Birke valvoo jälkireenien kirjaamista...

Jälkiä on tähän mennessä ajatettu 8 kpl per koira.
Pohjat on olleet vaihtelevia (kuiva rehu, märkä mutaisa, multa, rehu) ja osassa tuuli on ollut aikas kova.
Tässä vähän pähkinänkuoressa:
ROMI:

 • 600-900m, vanhenevat n.2h
 • satunnaisia yksittäisiä vahvistenameja, muuten tyhjää
 • kulmia, myös teräviä, kaaria - eniten kuitenkin ihan 90asteen kulmia, esineiltä palkka ja rauha
 • Vahvuudet: hyvin kiinni jäljessä, erittäin hyvä motivaatio, hyvä esinemotivaatio, jaksaa työstää
 • Heikkoudet: tuuli vie usein hieman jäljen sivuun (jossa ajaa kyllä silti tarkasti), oppinut pyörimään ennen esinettä -> ilmaisut vinoja, kulmissa esiintyy vielä pyörimistä
 • Romin kanssa on nyt opeteltu (lähinnä ohjaaja) pitämään liinaa tuntumalla, mikä antaa Romille sen pienen tarvitsemansa tuen. Tätä kautta rytmi ja kulmatyöskentely on parantuneet huomattavasti. Tätä jatketaan. Lisäksi pyörimiseen ennen esinettä puututaan vaivihkaisesti - viime reenissä tehosi hyvin ja ilmasut suoristui.
  Jatkossa pitää alkaa myös ajattaa niitä vieraita jälkiä ja koittaa, mitä se tekee, kun antaa pitemmästi liinaa. 
BIRKE:

 • 350-550m, vanhenevat n.1½h
 • nami joka 6-14 askeleella, toimiva rytmi
 • suoria kulmia, esineitä
 • Vahvuudet: tasainen hyvä vauhti, erittäin hyvät ilmaisut, hyvä motivaatio
 • Heikkoudet: ratkaisee kulmat hyvin, mutta itsevarmuus ei vielä riitä, vaan alkaa tarkistella ja pyöriä, paineistuu helposti ohjaajasta
 • Birken kanssa olen ite mokaillut pariin otteeseen... Osaa kyllä, mutta minun pitäisi olla joka tilanteessa erittäin tyyni. Nenä on nyt alkanut pysymään hienosti matalalla ja motivaatio on pysynyt muuten hyvänä! Kulmareeneissä pitää nyt keskittyä vahvistamaan Birken itse tekemiä oikeita ratkaisuja, jotta itsevarmuus kasvaa. Pituutta on myös saanut lisätä ilman että meno kärsii, tästä olen todella tyytyväinen. 
Välillä menee paremmin ja välillä vähän huonommin, mutta kokoaika opin lisää Romin ja Birken eroista ja siitä, miksi ne toimii siten, miten ne toimii. 
Tästä eteenpäin...

Tänään oli taas ihanan kesäistä heti aamusta!

Ja ollaanhan me käyty todetkin tekemässä lähes joka viikko!

Romin kanssa on lähinnä "höntsäilty" mutta kuitenkin senverta vakavasti, että on alettu taas muistuttelemaan paikkamakuuta (jossa ei häiriössäkään ole mitään ongelmia "ei-koetilanteessa") ja tokohyppyä. 
Hyvässä vireessä neiti on tehnyt ja seuruukin on jo taas mallikasta jopa ilman kainalopalkkaa, kun muistaa pitää palkkauksen yllätyksellisenä. 

En halua nuolaista ennenko tipahtaa, mutta nyt alkaa näyttää jo melko varmalta, että ollaan Birken kanssa NPKH:n joukkueessa SM-tokossa Porissa - jossei muuten, niin varakoirakkona. Ja kun tuli tuo ilmoiteltua vajaa parin viikon päähän kotikokeeseenkin, niin ei varmaan tarvinne erikseen mainita, että tässä on nyt alettu pohtimaan noita TOKOjuttuja vähän syvällisemminkin! 
AVO-katsaus:
 • paikkamakuu - ei probleemaa, tehty piilossa ja ryhmässä, häiriönä mm. juoksenteleva lapsi
 • seuraaminen - jossei otella eka "löysiä pois" inisee ja painaa, mutta hyvää ja tasaista muuten... ollaan alettu harjotella myös sivuaskelia ja täyskäännöstä paikallaan (peruuttaminen ei vielä luonnistu)
 • liikkeestä maahan - yleensä varma ja nopea, pientä viilaamista vielä, jotta ohjaaja malttaa olla kurkkimatta taakseen...
 • luoksetulo - tää on nyt alkanut sujua! tulee yhä laukalla ja vaikka hieman hidastaa ja ennakoi, ei mielestäni häiritsevästi. lopun perusasento välillä vino - tätä pitää reeniä erikseen - ja stoppi itessään on vauhtiin nähden erittäin hyvä
 • liikkeestä seiso - hiontaa vaille hyvä
 • nouto - tähän saatiin just tiistaina hyvät ohjeet! kuten arvata saattaa, liian korkea vire johtuu siitä, ettei ohjaaja ole yrittänyt/osannut virettä laskea. nyt otellaan ihan vaan nostoreeniä lyhyeltä matkalta ja (koska koe tulossa) väliin muutamia oikeita noutoja ja ohjaajan on tärkeää muistaa olla tyyni ja rauhallinen kaikissa liikkeissään. ääntely on heti kahden reenikerran jälkeen vähentynyt selvästi ja liike on kokonaisuudessaan hallitumpi jo nyt. Birke tuntuu nyt tarjoavan hyviä eteentuloja kapulan kanssa, joten tuokoon eteen sitten...
 • kaukot - Birken ehkä vahvin liike... paitti että nyt on taas jumitellut maahan. tätä siis otellaan nyt ilman välikehuja (joita tuntuu nyt odottavan), mutta superpalkalla, niin eiköhän se siitä taas ala pelata. 
 • hyppy - ei ole varastellut, koska joka reenissä pyrin käymää hypyllä ihan vaan seisomassa hetken. oma palkkaustapa ja olemus ehdottoman rentona ja istumiseen tiukka käsky, niin on hiljaisempi ja hallitumpi ja istuu sillä ekalla käskyllä. edistystä tullut, jee!
Päästiin nyt siis NPKH:n tokon valmennusryhmään mukaan, mikä on just se, mitä me tarvitaan! ... vaikka tottispuolella touhunneelle siellä on muutama hiukan hämmentävä ero reeneissä. Mutta asenne kohillaan, niin kaikki on kivaa! 
Ihan aktivointi- ja opettelymielessä ollan alettu otella myös ruutuun lähettämistä. Kunhan tuo eka koe saadaan alta pois, niin kenties otellaan repertuaariin myös merkki sekä se tunnari, jonka opettamisen aloittamista oon vältellyt, kun liike on aivan outo minulle... 


Huomenna onkin sitten NPKH:n "avoimet ovet" eli lajiesittelypäivä!
Kelin pitäisi olla suosiollinen, joten ootan innolla mukavaa päivää... 

2 kommenttia:

 1. Sie oot ahkera. Mä vaan poden kättä, enkä pahemmin oo reenaillu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooh, ahkera ja ahkera... Toisaalta tuntuu, ett ois pitäny tehdä enempikin ihan siis normiarjessa. Mutta turha ressata, vaan mennään niillä, mitä ehtii.
   Mutt oottehan teki reenineet? Jos on joku paikka kipeä, niin podettava on :/ Vaan en kadehdi, 2 vko jalkasaikkua helmikuussa oli jo itelle paha paikka, saati sitten jatkuva puolkuntosuus... TSEMPPIÄ!
   Tuo oma auto kyllä helpottaa harrastamista ihan huikean paljon! Maanantaina ois taas tarkotus mennä jälkimään :P

   Poista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!