lauantai 31. toukokuuta 2014

Kisakauden korkkaus

Nyt on Birkkiäinen palannut saikultaan kisakehiin!
Torstaina käytiin kotikenttäkokeessa Räsäsellä ja eihän se sitten mennyt ihan silleen ko ajattelin...

Paikalla makaaminen: 7
Seuraaminen taluttimetta: 8½
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8½
Luoksetulo: 5
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0
Noutaminen: 5½
Kauko-ohjaus: 8
Estehyppy: 8½
Kokonaisvaikutus: 8

Että silleens. Tässä kootut selitykset:

Paikkamakuu tehtiin vikana, pistevähennykset maahanmenon tuplakäskystä (wtf?) sekä pienestä piippauksesta ja jossain vaiheessa oli noussu kyynärät!!! Siis mitä hemmettiä... 

Seuruu oli Birkeksi mielestäni vähän laimeeta, mutta tokoon ihan jees. Yhdessä kohtaa jätätti?!? ja en tiedä, ottiko siihen stoppiin perusasentoa. Mietin, josko olin ottanut esireeneissä vähän liikaa höyryjä veks...?
Maahanmeno ois kuulemma voinu olla nopeampi, mene ja tiedä. Oisko tullu ääntä seuruussa hiukan?
Luoksetulo... Huooooooooh. Eka tartti tuplakäskyn, ett lähti tuleen, stoppi oli (myös tuomarin mielestä!) hieno ja sitten perusasento jäi vajaaksi, joten tästä toinen tuplakäsky. Vissiin hieno stoppi pelasti nollalta. 
Liikkeestä seisominen... Äännähti liikkeellelähdössä - pitänee alkaa kiinnittää niihin huomiota, jotten nosta koiraa niissä suotta - ja ohjaaja mokaili ja lähti omin luvin takas kohti koiraa. Birke steppasi kun menin taa ja palasin. Nolla napsahti, hemmetti...
Nouto oli Birkeksi jo parempi kuin pari viikkoa sitten, mutta keskenhän se vielä on. Ääntely on jo vähentynyt, mutta onhan sitä vielä eikä nostokaan ollut nyt se siistein. Palautus eteen oli jopa tokoon turhan väljä ja tuomarin mielestä tokopuolelle voisi opettaa sivulletuonnin, vaikka pk:ssa eteen tuokin. Hauskaa, että huomasi selvästi pk-puolen taustan, mutta kyllä meillä eteen tuodaan jatkossakin, kun Birke sitä itse tarjoaa. 
Kaukot. Ne on tökkineet ja sain esireenissä onnistumiset ihan liiotellun ilosilla käskyillä. joita sitten käytin kokeessakin, jottei ainakaan kaksoiskäskyjä tulis. Ei tullut, jes! Mutta tuomari kyllä huomautti, että nämä isot käskyt nostaa koiraa ja saan sen tällä menollani ihan ite piippaamaan. Tiedostettu ongelma, mutta tässä liikkeessä otin tällä kertaa tarkoituksella riskin. 
Hyppy - se ei varastanut hypylle! Jeeeeeee! Haukahti kyllä, muttei yrittänyt varastaa (1. jippii!), ei tarvinnut kaksoiskäskyä istumiseen (2. jippii!) eikä ennakoinut paluuhyppyä (3. jippii!) joten onnistuttiin hypyssä kokeessa, mahtavaa. 
Kokonaisvaikutuksesta tippui pojoja varmasti ääntelyn takia ja tuomari sanoikin, että siihen täytyy ehdottomasti puuttua, ettei paisu holtittomaksi. Kehui kuitenkin Birken tekemistä ja tunsi rodun heti kättelyssä(!!!) ja tykkäsi koirasta ja sen työmotivaatiosta, kun näkemänsä apet oli vissiin olleet vähän fleguja(?)... 

Näillä irtosi siis 130 pistettä, AVO3 ja sijoitus 4/4. 
Pistemäärä ja tulos on yhä ihan blaah ja yök, mutta itse suoritus oli paljolta osin sitä, mitä osataan ja muutama virhe pitäs olla aika helppo hioa pois. 

Vaikka tuomari oli huomattavasti tiukempi kuin kukaan aiemmista, joilla ollaan oltu, niin tykkäsin kyllä silti kovasti. Hän oli yllättävän rento ja helposti lähestyttävä ja antoi palautetta ja ohjeita selkeästi ja kannustavasti. 
Jotenkin tullu sellainen fiilis (oliko se nyt tuomari, vai aloitetut valkkureenit vai mikä), että toko alkaa nyt lajina aueta minulle ja aivoissa alkaa raksuttaa, mitä Birken kanssa kannattaa tehdä toisin ja miten päästään niihin tuloksiin, mitä tämä laji vaatii. Ja - kenties ekaa kertaa - alan oikeasti uskoa siihen, että Birken vietti on ihan hallittavissa tokoonkin! 

Ensviikolle ois luvassa kahdetkin tokoreenit (valkkuryhmä & sm-joukkueen reenit), joten uskoisin, että päästään pureutumaan ongelmakohtiin ihan mukavasti. 
Seuraava koe ois sitten sm-karkelot Porissa (mikäli kisataan, vielä en tiedä, ollaanko varalla vai kehässä) ja sitä seuraavaa mietin 18.7. jolloin tuomarina olisi - kukapa muukaan kuin - samainen Riitta Räsänen! Saas nähä, mitä tässä tuleman pitää ja mitä saadaan aikaseks... Se on kuitenkin varmaa, että nyt kun tulospettymys on käsitelty ja suoritusta purettu, on taas motskua jatkaa eteenpäin, kun tietää, mitä jatkossa tehdään! 


...We'll be back...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!