keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Juujuujuu...

... kyll me ollaan ihan elävien kirjoissa, vaikka blogissa ei taas pitkään aikaan oo mitään elonmerkkejä näkynykkää.
Emäntä on ollu töissä ja reeneissä ja pikkujoulupalavereissä ja töissä ja reeneissä ja...

Muttaniin.
Ollaan me reenitty, joten yritellään skriivailla niistä jotain.

BIRKEN TOKOT 
On menneet ihan kivasti... Piilopaikkamakuu tehtiin ryhmässä ekan kerran viime viikolla ja, kuten arvasin, mitään eroa alopaikkikseen ei ollut nähtävissä - siellähän se makaa. Kaukoissa on alkanut ennakoimaan istumista ja tähän puututtiin eilisissä reeneissä. Luoksetulossa on alkanut valua, muttei järjettömän pahasti. Nouto hiljenee pikkuhiljaa (vai onko tää vaan ohjaajan ylipositiivisuutta?) mutta palautusvauhti on hidastunut ja palautusta on nyt oteltu pienellä hetsillä.
Ihan periaatteessa hyvillä mielin mennään kokeeseen, joskaan en oo lainkaan varma, miten suuret mahkut on ykköstulokseen! Mutta toisaalta, tän kauden tavotteet meni ja ylitty jo TK1:sen myötä, joten mennään rennosti vaan ja kahtotaan, miten avo aukenee.

BIRKEN JÄLKEILYT

n. 340 askelta, vanheni tunnin, 2 suoraa kulmaa oikealle, ruokaa säännöllisen epäsäännöllisesti

Motskua on saatu lisää ja tarkkuutta myöskin, mutta videoltakin näkee, miten ruokaa on loppupuolella hieman liian vähän ja ennen kaikkea liian harvassa. 
Pitää ottaa Birkelle jokin "askelmatematiikka" namitukseen, että saan namia tasaseen koko jäljelle - ilman jotain kaavaa kun se ei näjemmä yhtään pitemmissä jäljissä minulta onnistu. 
Muuten oon tässä vaiheessa ihan tyytyväinen.


ROMIN JÄLKEILYT 

n. 460 askelta, 8 suoraa kulmaa (oik, vas, oik, vas, oik, oik, oik, vas), esine lopussa, vanheni n. 1½h, ruokaa n. 10 askelta ennen kulmaa merkkinä/stopparina

Romin jäljestelyt on pohdituttaneet minuu nyt nämä pari päivää kovasti - ja hyvä niin!
Videoltakin vissiin näkee ja kuulee, että kovin on tuulista ja paikoitellen Romi ajaa ½-1m sivussa juurikin siksi - videolta taasen näkee vain puoliksi, miten inhottavan epäselkeästi ohjaaja yrittää vetää/nykiä/ohjata/repiä koiraa jäljen päälle, vaikka koira tekee hommia hyvin ja olosuhteiden mukaan... Lopulta Romilla loppuu ymmärrys ohjaajaa kohtaan ja lopussa menee jo paineelle. 

Eilen sitten tottisreenien jälkeen tuli pohdittua ja juteltua reenikamujen kanssa ja vihroin hoksasin, mikä minun ongelma on... EN LUOTA KOIRAAN!
Pelkään muka niin hirveästi sitä, että Romi menee kulmasta yli tai hukkaa jäljen, etten anna sen tehdä rauhassa. Jatkossa meinaan tehdä namitettuja ja tyhjiä kulmia sekaisin ja ajattaa huomattavasti pidemmällä liinalla ja antaa Romin hoitaa homma kotiin. Ja sitten jos virhe tulee tai jälki hukkuu, niin so what, niitä sattuu (tämä asenne on itelle yllättävän vaikea omaksua). Parasta ois tietty se, etten ite ees tietäs missä jälki menee, vaan oisin täysin Romin varassa. 

Jospa perjantaina pääsis jäljelle, niin pääsis koittaan tätä teoriaa... 



Loppuun vielä vähän lihashuollollista juttua...
Plikat ois tarkotus ehtiä hieromaankin tässä lähiviikkoina, mutta hehkutetaan nyt tässä, että yksi haave ois toteutumassa - Back On Trackin verkkoloimien hankkiminen!
Eilen käytiin Kymppikoiran uudessa Tampereen myymälässä Sirpaa moikkaamassa ja sovittamassa, minkä kokoiset verkkoloimet plikat joulupukilta saakaan... Romille tilattiin kokoa 55 ja Birkelle 55 tai 59 cm. 
Jo kauan oon oottanu sitä välikköä, kun on varaa plikoille moiset hankkia ja kiitos verottajan, tämä enskuussa onnistuu, hähää! 


Muttajuu, kyll me touhuttu ollaan. 
Jospa tässä pikkuhiljaa olis enempi aikaa bloggaillakkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!