sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sveitsinpaimenkoirien TOKON rotumestaruus

... ratkottiin tänä vuonna Lempäälässä!
Päivämäärä oli siis eilen ja ite olin mukana sekä kisaamassa, että vähän talkooapunakin.
Kivaa oli tässäkin Sennentapahtumassa. Nää on niin parhaita.

Kuvia löytyy ainakin TÄMÄN ja TÄMÄN linkin takaa, itse postauksen käytän nyt enemmänkin pieneen analysointiin...

Osallistuttiin siis Birken kanssa kolmatta kertaa (ja ekaa kertaa saikun jälkeen) voittajaluokkaan ja Romille tää oli kymmenes startti alossa - meille kaikille tää oli myös ensikosketus uusiin sääntöihin kisatilanteessa. Edustusjutut taasen meni niin. että Birken kanssa oltiin Pirkanmaan Sennen 1-joukkueessa ja Romin kanssa 2-joukkueessa. Viralliset luokat tuomaroi Riitta Räsänen.
Voittajaluokka alkoi yhdentoista jäljestä ja alokas meni iltapäivän puolelle, joten kertaillaampa silleen suurinpiirtein kronologisesti...

Voittajaluokka
oli jaettu kolmeen osaan (HURAA! miten oon oottanu, ett pääsen tän koittaan osissa!)

Kehä 1: luoksari, ruutu, metskuhyppynouto & seuruu
Kehä 2: jäävät, tunnari, kaukot, ohjattu
Kehä 3: paikkamakuu

Luoksari 8: hyvä
Ruutu 6: lähetys epäonnistui... haahuili vinossa jossain puolimatkassa, mutta kun lopulta sain lähteen, loppu oli hyvä, vaikka haukahtikin (ja saatiin haukkumisesta varoitus ja kehotus rauhottaa koiraa)
Metsku 6: levottomuutta alussa ja haukahdus, muuten Birkeksi hyvä koesuoritus
Seuruu 8½: perus-Birke, kyllähän se osaa... saatiin jopa kehut hitaasta seuruusta, mutta pistemenetykset oletettavasti (melko pienestä!) piippaamisesta ja liiasta tiiviydestä

Ihan kuningasfiilis, kun menin kehästä ulos!
EI YHTÄÄN NOLLAA RÄSÄSELTÄ VOITTAJALUOKASTA!

Jäävät (seiso, istu) 9: JEEEEEE! Nää on vielä se vaikein mahdollinen yhtälö Birkelle! Ennen suoritusta tehdyt vahvistelut/erottelut onnistu.
Tunnari 0: onnistuin taas sössiin tän valmistelureenit tiistaina ihan huolella just ennen koetta... tätä osasin siis odottaa ja jos oltas jotain pinnoja saatu, oisin varmaan hyppiny onnesta päälläni!
Kaukot 0: noh, tämä taas... voi kukkuu. huomio oli muualla, kun käskytin ekaa vaihtoa ja jumitti sitten maihin. neljännen vaihdon teki, viidennen teki väärin. aivan typerä juttu, mutta tietääpä, mitä reenataan - häiriötä!
Ohjattu 7½ (oikea): tiistaina keksi, että merkiltä voi koittaa varastaa kapuloille... näin sitten kävikin. tosin vähän vaan, mutta senverta, ettei kerinny ohjaustani kahtoa, vaan säntäs väärälle. en oikeastaan itekkään tiedä, miten saatiin noin hyvät pinnat...?

Noh, tän kehän jälkeen sitten fiilis vähän kyll laski, mutta toisaalta ekan kehän loistoviba kanto viel tässäkin ja ihan hyvillä mielin menin koiraa palkkaan.

Paikkamakuu 6½: oli kuulemma hiukan vinkunut, hivenen korjannut asentoa, joka oli jo alusta jäänyt vinoksi. lisäksi alun vuoronperäänkäskytys meni hyvin, mutta lopuksi nousi jo vierustoverin käskyllä sivulle
Kokonaisvaikutus 8: luulin, ett ois ollu joku kutonen, joten oon tyytyväinen!

178 pist VOI0, sija 2/3
joukkuekisassa hopeaa

Alokasluokka 

alkoikin sitten vähän etuajassa, mutta mikäs siinä, hyvin ehdin silti. 
Koiria oli 9 kpl ja meidän suoritusvuoro oli toisiksiviimesinä. 

Seuruu 7½: liikkuri käskytti vahingossa vasemmalle oikean sijaan ja sitten korjasi ja minä mokailin enkä ottanut rauhallisesti, vaan häsäsin jotain hätäkäännöstä... Romi jäi ja sitten tuli juoksuosuus, jossa nousi ja kiersi oikealta minun eteen ja lisäkäskyillä takasin seuruuseen. lopun perusasentoa ei ottanut. näistä huolimatta hyvä oli.
Jäävä maahan 8: koska en nähnyt, lähtikö meneen maahan, annoin kaksoiskäskyn
Luoksari 9:  hieno Romps!
Kapulanpito 8½: oli kuulemma 9½ ennenko Romi innostuksissaan haukahti luovutuksen jälkeen
Kaukot 7½: jätössä tartti kaksoiskäskyn maahan, muuten hienosti
Hyppy 7½: hallinta hiukan rakoili valmistelussa, mutta liike muuten hyvä, miinusta siitä, kun sivulletullessa epäsiisti (vaikka käskytinkin väärin - sanoin hyppy enkä sivu - niin hyvin meni!)
Kokonaisvaikutus 8: komentelee minua, mutta tuomari mainitsi, että on varmaan joskus enemmänkin komennellut

152½ pist ALO2, sija 5/9
joukkuekisassa pronssia


KIITOS Pirkanmaan Sennen mukanaolomahdollisuudesta, kaikille kavereille kivasta päivästä, tsempeistä, juttuseurasta, kuvista ja videoista! 

On aika hyvin selvillä, mitä aletaan työstää ja seuraava koe on jo kalenteriin merkattu.
Mutta ensin kahtellaan vielä tämä viikko vähän muita juttuja ja jospa sitten hengähtäs hetken ja jatkas kohti talvikautta... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!