keskiviikko 26. elokuuta 2015

Haaste vastaanotettu!

Oikeilla Jäljillä viskasi tämmöisen haasteen meille!
Mielellään vastaillaan, mutta veikkaan, että haastamiset jätän itse nyt tylsästi laittamatta (anteeksi)...

Tässäpä kysymykset vastauksineen:


 1. Miksi juuri koira?
  Mikä muukaan? Ei, siis ihan oikeasti... Niin kauan kuin muistan, olen halunnut koiran, rakastanut koiria, leikkinyt koirilla/koiraa (osasyyllisenä mainittakoon kulttianime Ginga: Nagareboshi Gin eli Hopeanuoli), joten mikä muukaan lemmikki minulle ois voinu muka tulla?
  Muttajoo, koirasta on lohtua, seuraa, se opettaa itsellesi ja itsestäsi vaikka mitä, sitä voi opettaa, harrastusmahdollisuuksia on liki rajaton määrä... 
 2. Jos sinulla ei olisi koiraa, niin minkä lemmikin omistaisit?
  Aaapuuva. En mitään...? Ihan todella, kissaa en missään nimessä, enkä usko, että häkki- tai terraarioelävätkään ois mun juttu. Papukaijan? Sellaisen, jolla ois laaja sanavarasto. 
 3. Mikä on mielestäsi paras koiravarustemerkki? 
  Hmmm... Jos pitää valita vain yksi, sanoisin ehkä että D&C. Tosin Gappay ja Sporthund on muutaman tuotteen osalta todettu varsin päteviksi. Toisaalta Back On Trackiä ilman ei oltas ja kavereita kun kokemuksesta mielelläni tuen ja suosittelen, niin mainitaan T:mi Vijue ja Koirapuoti Kasmir ja jälleenmyyjistä yks ehdoton on Kymppikoira!
 4. Rakkain koiraharrastus?
  No meillähän on näitä kaksi (en nyt laske näyttelyitä, joista alotettu) eli TOKO ja FH-jälki... Ehkä valitsen tähän nyt TOKOn ihan sillä periaatteella, että siltä saralta on laajemmin jo kokemusta. 
 5. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
  Oikein painotettuina ja oikealla asenteella käytyinä yksi tapa mitata koiran jalostusarvoa ja vaalia rodunomaista ulkomuotoa (ja siis EN tarkoita ulkomuotopiirteiden ylilyömistä!!!) ja yksi kasvattajien työkaluista. Monelta osin aivan liikaa arvostettu ja aivan liian vakavamielinen juttu. Näyttelyistä ollaan mekin koiraharrastukset aloitettu ja ovat ihan mukavia tapahtumia, mutta viime vuosina kiinnostus näihin hommiin on kyllä aikalailla hiipunut... Toki jos koiralla rahkeita on, pyrin jatkossakin kahtomaan, josko MVA:ksi saisin, mutta kyllä vähempikin piisaa. 
 6. Milloin sait ensimmäisen koiran? 
  Maaliskuussa 1994. Minun oma Zita (Eijatuun Zita, 31.1.1994-6.7.2006), se kipparahäntäinen luppakorvainen koira, jonka kerhossa piirsin perhepotrettiimme... Rotu siis appenzellinpaimenkoira. 
 7. Lempirotusi? 
  Auts... Omalla tapaansa appe tietty, mutta jos väännän tän kysymyksen koskemaan niitä rotuja, joista olen kiinnostunut, niin se lista (ei järjestyksessä) menisi näin: appenzellinpaimenkoira, beauceron, belgianpaimenkoirat (käyttölinjaiset), lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira, dobermanni. 
 8. Mistä pidät erityisesti koirassasi/koirissasi?
  Romissa pidän sen tavasta lukea minua, ilmeikkyydestä, älykkyydestä ja siitä, miten se on päkäpäisyydellään opettanut minulle niin tautisesti!
  Birkessä pidän sen nöyryydestä, miellyttämishalusta ja tietystä palikkapäisyydestä. 
 9. Kuinka monta koiraa pidät korkeintaan kerralla? 
  Vaikka joskus muuta haaveksin/kuvittelin, niin kyllä 2 on maksimi. Ihanne olisi minulle ehkä se yksi reenattava. 
 10. Jos saisit perua jonkin tekemäsi asian koirien parissa, mikä se olisi? 
  Tää ei muuten ole ollenkaan niin helppo kysymys. Mitään peruuttamatonta en usko tehneeni ja toisaalta virheistä on useimmista tullut opittua aika tärkeitäkin juttuja.
  Tänhetkisten reenien perusteella sanoisin, että en olisi hätiköinyt jäljellä perusteiden opettamisessa, vaan olisin kouluttanut kaikki asiat harppomatta. 
 11. Oletko koskaan ajanut koiravaljakolla? 
  En ole. Olisi varmaan kyllä melkoisen huikea kokemus! 
Terveisiä soffannurkasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!