torstai 2. heinäkuuta 2015

Kraniosakraaliterapiaa saksalaiselleni...

Emännän kesäloma lähenee loppuaan ja vaikka kyllähän tää loma aina lomaa on, niin pakko on ollut myöntää, ettei nyt ihan menty plikkojen kanssa rennosti suunnitelmien mukaan...

Jäljelle ei olla päästy (tai Romin kanssa kyllä sillontällön), eikä voivotteleen kokeeseenkaan, uimisesta puhumattakaan...
Syynä Birken toimettomuuteen oli toukokuussa sattunut liukastuminen nurtsilla, jonka seurauksena Birken taka-/sisäreiden lihakset eivät ole olleet ihan yhteistyökykyisiä.

Ensin hoidettiin levolla ja lihashuollolla, sitten koitettiin lääkitystä ja vaikka parempaan on menty, ei silti täysillä ole kuljettu.
Pohdin tovin luontaistuote Serrapeptaasin ja kraniosakraaliterapian välillä (molemmista olin kuullut vain hyvää), mutta päädyin lopulta varaamaan ajan Susanna Rädyltä, joka kävi eilen meillä kotosalla käsittelemässä Birken ensimmäisen kerran.

Birke rentoutui käsittelyyn hienosti (kukaan koskaan aiemmin meillä kotona sitä hoitanut) ja itse sain seurata hoitoa ja kysellä ja kuunnella minkä kerkisin.
Ei tullut mitenkään yllätyksenä, että paitsi kaatuminen, myös sterkkaus ja tietenkin polvioperaatiot näkyi plikan kropassa melkoisen selvästi. Akuutit ongelmat Susanna paikallisti lantioon, jonka lukko vetää takasta mediaalisesti virheasentoon - tämän todettiin yhdessä sopivan juurikin siihen, miten Birke liukastui.
Seuraava hoitokerta on sovittu parin viikon päähän, nyt otellaan rennosti ja Birke saa liikkua ja touhuilla oman jaksamisensa mukaan - lenkillä on kuljettu reippaasti, mutta kotosalla on kyllä selvästi raukea... Ens viikolla mennään tekemään kunnon tokoreeni (nyt useamman viikon ajan tehty vain rauhallisia liikkeitä ja tekniikkaa) ja se, miten kroppa reagoi, ratkaisee sitten sen, päästäänkö ensi viikon sunnuntain kokeeseen vaiko eikö.

Kiitos vielä Susannalle!
Tässä oppii hurjasti ja mikä parasta, tää on todella mielenkiintoista ja toivottavasti auttaa Birkkiksen takas kondikseen.

3 kommenttia:

  1. Voi B! Toivottavasti tulee pian kuntoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Samaa kovasti toivotaan täälläki. Kyllästyttää jo toimettomuus...

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!