maanantai 30. kesäkuuta 2014

Hupsista...


Sinne se meni kesäkuu niin että vissiin vaan vihelsi mennessään...
Muttajoo, blogissa on ollut hiljaista, mutta haluisin uskoa, että se johtu lähinnä siitä, että jollen ollu töissä, olin reeneissä tai jossain muualla koirailemassa!
Kiirusta on siis pitänyt, joten vähän kaikenmoista ois periaatteessa kirjotettavaakin, mutta nyt on pakko itse kunkin tyytyä vaan tämmöseen kuvalliseen pikku-summaukseen siitä, mitä ollaan touhuttu.

Kesäkuun ekalla viikkoo varmistui, että me lähdetään SM-tokoilemaan NPKH:n joukkueen varakoirakkona. Hyvä niin, sillä tuo nouto on vielä kyllä kesken...
Vastuullinen paikka se on kuitenkin se varakoirakkoilukin ja ollaan otettu pestimme vakavasti.
Edustusvermeet on aikakin kunnossa!
Kyllä kelpaa.
TOKOhommat on nyt tässä kuussa syöneet aikaa jälkimiseltä, mutta kyll me nyt sentään pariin kertaan pellollekki ehdittiin eksyä.
Tästä mainittakoon, että ohjaaja on kehittynyt kuulemma huimasti (!!!), Romin palo ja itsevarmuus jäljellä on ihan omaa luokkaansa ja Birke on petrannut pienellä aikaa todella paljon!
Harjotukset jatkuu Birkelle lisäämällä haasteita ja ajattamalla vieraita jälkiä ja Romille tehdään kulmareeniä sekä painetaan sitä jarrua (jahka se jostain löytys)...

Alkukuusta hovikuvaajamme Sipi otteli reeneistä hienoja kuvia!
Romin reenit TÄSSÄ ja Birken TÄSSÄ - kaikki kuvat copyright Sini M. / SiniArt

Romin hyppy / (C) Sini M.
Koska ilmotin molemmat plikat mölli-tokoon kuun lopulle, oon nyt vahvistellut ja muistutellut myös Romppiaiselle niitä tokon ALO-juttuja...
Mm. paikkamakuuta ollaan oteltu erilaisissa paikoissa ja häiriöissä ja ohjaajan mielentila on pysynyt hyvänä ja rentona, joten onnistumisia on tullut.
Yhteispaikkamakuut viime perjantailta...
Muuten uskoisin Romppisen liikkeiden olevan ihan kohtis kondiksessa.
Mölli-toko on just passeli taidontarkistus ennen syksyn SennenMestistä.
Oma mielentilani on Romin kanssa vähintään yhtä tärkeä kuin Birkenkin (vaikka molemmat reagoi minuun kyllä erilailla) ja on ollut tosi ihana huomata, miten asennenmuutos Birken kanssa on tullut mukaan myös Romin reeneihin! (ja muuten myös yli lajirajojen jälkipellollekkin asti)

Birke ja kalikka / (C) Sini M.
Entäs Birkkiäinen sitten?
Noh, luoksetuloreenit sisältää ylläreitä, jotta ei tarvisi kaksoiskäskyä lähtöön tai ennakoisi stoppia, mutta kuitenkin stoppaisi sitten kun käsky käy. Hiomista, hiomista.
Hyppy on jo aikas jees, mutta keskitytään tässä mielentilaan.
Jäävissä ei isompia ongelmia, ylläpitoa ja seisomisen vahvistusta takapalkalla.
Seuruussa haetaan oikeaa mielentilaa ja sitä kautta hallitumpaa ja hiljaista tekemistä. Teknisestihän osaa kyllä, vaikkakin on tokoon hiukan turhan tiivis.
Kaukot jätettiin hetkeksi tauolle, mutta nyt pitänee ottaa niitäkin taas koemaisilla ja jopa pitkillä käskyväleillä - tuppaa nääs ennakoimaan istumaannousun.
Nouto... Huoh. Tämä on nyt se meidän ongelmaliike, mutta toisaalta sehän on hyvä, että vaan yhdessä liikkeesä on enemmän työstettävää. Nyt tehdään sitä mielentilaa, rauhallisia nostoja sekä kapulasta luopumista. Ehkä pikkuhiljaa saadaan tääkin kasaan - onhan nuo muutkin liikkeet saatu eteenpäin!
Siitä ainakin huomaa, että eteenpäin on menty, kun TÄMÄ viime syksyn kokeesta otettu video ei enää saakaan ohjaajaa miettimään "Vautsi, sehän tekee monta juttuu jo hienosti ja poweria on" vaan enemmänkin "Apuva, mikä meteli! Sehän pomppii ja haukkuu! Ei kyllä ole homma kasassa..."
Birkkis menee nyt 18.7. uudestaan Räsäselle ja sitten loppukuusta sinne mölleilemään...
Kahtotaan, miten jatketaan näistä eteenpäin.

Romin kanssa Taitoparissa / (C) Katri A.
Perjantaina osallistuttiin (viimein!) ekaa kertaa NPKH:n legendaariseen Taitopari -kisaan!
Kyseessä on siis leikkimielinen rata, jossa on tarkoitus pitää hauskaa, improvisoida ja lahjoa tuomari senverta hyvin, että voitto irtoaa.
Voitto meni tällä erää toiseen osoitteeseen, mutta pääasia oli, että meillä todellakin oli kivaa.
Pakko sanoa, että harvassa seurassa varmaan on näin muikeita tapahtumia - lauantai meni nimittäin sitten kesäjuhlilla ja sunnuntai tästä kaikesta toipuessa...

Onnistui ne kepitkin mallikkaasti nakin voimalla! / (C) Katri A. 
Ainiin!
Melkein unohtui, että käytiinhän me vähän pösöilemässäkin alkukuusta. Nimittäin pika-visiitillä Tomeran beussileirillä Hauhovissa. Olishan siellä kauemminkin viihtynyt, mutta oma aikataulu ei oikein enää antanut myöden.
Meen varmaan kyll ensvuonnakin, mukavaa ja rentoa meno oli ja jo näkemäni tottiskouluttaja vakuutti.

Ja juu, myös PK-kokeissa tuli talkoiltua ja olin ekaa kertaa jäljentallaajana alokasluokan koirakolle.
Erittäin mukava kokemus sekin, reenikavereille tuli tulosta (vaikka myös epäonnea oli matkassa...) ja rupes kyllä harmittamaan, kun ei me noita pk-esteitä otella... PK-jälki on kivanolonen laji, jovainjovain.

Tänään tuli vielä ilmotettua Birke sinne luonnetestiin elokuun alkuun, vihroin ja viimein.'
Vaan toisaalta, nyt vasta Biib on kunnossa ja molemmat polvet korjattu, joten testi on saanut suosiolla jäädäkkin tän vuoden loppupuoliskolle.

Yritän nyt parantaa tapani bloggaajana ja kirjotella vähän useemmin, jottei tarttis kaikkee ympätä sitten yhteen postaukseen!
Enskuussa kumminkin kaikenmoista tulollaan...

2 kommenttia:

  1. Vai ootte te ollu leireilemässä! Itelläkin olis tehny mieli tulla, mutta tuo pitkä matka ja työt hidastaa harrastuksia... Onko sulla pösön hankinta millon aikeissa? :) PS. Sunnuntaina käytiin sen verran etelän suunnalla, että napattiin melkosen näpäkän oloinen Tomeran penneli kyytiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi eikä! Ihanaa! Onnea pikku-Tomerasta :D
      Minulle ei tuu kolmatta koiraa ennenko Romi jää eläkkeelle, eli kenties joskus kolmen vuoden päästä ;) Ja sittenkin tarjonta on sillon se, mikä ratkaisee rodun :P Mutta pösö on kyllä aika vahvoilla...
      Nyt alankin kyttään tein blogista pennelipostauksia :D

      Poista

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!